Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Svedige hænder

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

​Kære pige 15 år

Det kan jeg godt forstå, at du er irriteret over. Især når det er sådan et sted som ens hænder, der jo af os alle bliver brugt, når vi hilser i de fleste tilfælde. Godt du har fundet ud af et kram også er en måde at hilse.

Og det skal du selvfølgelig have gjort noget ved. Det er ikke første gang, jeg hører om sådan et problem og jeg har også erfaret, at der findes muligheder for at behandle det. Nu er alle jo individuelle og det er jo ikke sikkert, at det er noget som er alvorligt eller varigt, men en overgang lige nu og her.

Ikke desto mindre er du træt af det og derfor tænker jeg, at du skal have bestilt en tid hos din læge. Nummeret til din læge står på dit gule sundhedskort. Din læge vil vurdere, hvad der er bedst at gøre. Måske handler det om pubertet, forandringer i hormoner og stofskifte. Måske skal der en anden læge til, som er specialist i hormoner og stofskifte til at kigge på det. Det håber jeg, at din læge kan hjælpe dig med at finde ud af, så du kan få hjælp.

Det er tit rart og trygt at tage en god ven med, eller hvis du har et godt forhold til din mor, så tal med hende om det og bed hende om at tage med. Hun kan støtte dig i, at der skal gøres noget og at lægen lytter til dig.

Jeg håber, at du kan bruge mit råd,og jeg gætter på at du med tiden kan slippe for at have svedige hænder, og selv kan vælge fra og til, hvem du vil kramme .

Kærlig hilsen BørneTelefonen

Få flere råd og hjælp til Kroppen

I løbet af puberteten begynder din krop at ændre sig meget. Du begynder blandt andet at vokse mere, svede mere og få hår nye steder på kroppen. Hvis du er en dreng, begynder du også at producere sæd, og din stemme går i overgang. Hvis du er en pige, begynder dine bryster at vokse, og du får din menstruation. Vi har samlet en række spørgsmål og svar på alt det, man ikke tør spørge om ved både pigekroppen og drengekroppen.

På siden kan du også teste din viden om kønsorganerne, lære noget nyt i vores videoer, læse andre børns breve kroppen eller få gode råd til, hvordan du får et godt forhold til din krop.

Kender du privatsnak.dk?

privatsnak.dk kan du se film og læse om:

  • Hvad sker der, når man kommer i puberteten?
  • Hvad gør man, hvis man får bumser?
  • Hvordan kan man mærke, om man er forelsket?
  • Hvornår har man sex første gang?
  • Hvordan sætter man et kondom på?

… og mange andre spørgsmål.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat