Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Sved sved og mere fucking sved:(?

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 12 år

Jeg kan godt forstå, du synes det er blevet irriterende, at du er begyndt at svede så meget. Det er meget forskelligt fra person til person, hvor meget og hvornår man sveder. Det kan eksempelvis være når man er lidt nervøs. Og nogle sveder bare lidt mere end andre. Når man kommer i puberteten, er det normalt for mange, at de sveder mere end ellers. Har du lagt mærke til, om det er i nogle bestemte situationer, du begynder at svede?

Du har prøvet forskellige ting for at holde sveden og lugten nede. Jeg tænker, at din ide med at prøve en anden type deodorant, lyder som en god mulighed. Det kan måske være en idé at have deodoranten med i skole, så du kan tage mere på, hvis det er nødvendigt. En anden idé kan være at have lidt løse bluser på, som ikke sidder helt tæt under armene. På den måde kan svedpletterne måske undgås.

Jeg kommer til at tænke på, om du har snakket med dine forældre om det? De kan måske hjælpe dig med at finde en anden type deodorant. Husk, at de også har været teenagere, så de har selv prøvet det. Så selv om du skriver, at det er pinligt, så vil de sikkert bare tænke, at det er helt naturligt.

Du kan også prøve at tale med skolens sundhedsplejerske. Hun ved en masse om kroppens udvikling, og hun er vant til at tale med eleverne på skolen om f.eks. svedlugt og andre ting, der ellers kan være lidt svære at tale om. Husk - det er ikke pinligt! Det er noget, der sker for alle på et tidspunkt.

Venlig hilsen BørneTelefonen

Få flere råd og hjælp til Kroppen

I løbet af puberteten begynder din krop at ændre sig meget. Du begynder blandt andet at vokse mere, svede mere og få hår nye steder på kroppen. Hvis du er en dreng, begynder du også at producere sæd, og din stemme går i overgang. Hvis du er en pige, begynder dine bryster at vokse, og du får din menstruation. Vi har samlet en række spørgsmål og svar på alt det, man ikke tør spørge om ved både pigekroppen og drengekroppen.

På siden kan du også teste din viden om kønsorganerne, lære noget nyt i vores videoer, læse andre børns breve kroppen eller få gode råd til, hvordan du får et godt forhold til din krop.

Kender du privatsnak.dk?

privatsnak.dk kan du se film og læse om:

  • Hvad sker der, når man kommer i puberteten?
  • Hvad gør man, hvis man får bumser?
  • Hvordan kan man mærke, om man er forelsket?
  • Hvornår har man sex første gang?
  • Hvordan sætter man et kondom på?

… og mange andre spørgsmål.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat