Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Svamp eller?

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 13 år

Tak for dit brev. Det er altid godt at få snakket med nogen, når man undrer sig over noget som omhandler ens krop, så det er godt du skriver herind til Brevkassen.

Det kan være flere forskellige årsager til at det klør i skeden, og en af de hyppigste er rigtigt nok svamp. Men det kan også være som du selv nævner hår som generer eller eksem. I langt de fleste tillfælden kan man få behandling mod kløe i skeden, man er bare nød til at finde årsagen til det.

Det lyder som om det er en tilbagevendende gene, så derfor tænker jeg at det er en god idé at du får snakket med din læge om hvad du kan gøre. Eller så kan du måske spørge din mor om hun har oplevet noget lignende og om hun vil hjælpe dig med lige at få det undersøgt hos lægen, så du kan få hjælp til at få det væk.

Kærlig hilsen BørneTelefonen.

Få flere råd og hjælp til Kroppen

I løbet af puberteten begynder din krop at ændre sig meget. Du begynder blandt andet at vokse mere, svede mere og få hår nye steder på kroppen. Hvis du er en dreng, begynder du også at producere sæd, og din stemme går i overgang. Hvis du er en pige, begynder dine bryster at vokse, og du får din menstruation. Vi har samlet en række spørgsmål og svar på alt det, man ikke tør spørge om ved både pigekroppen og drengekroppen.

På siden kan du også teste din viden om kønsorganerne, lære noget nyt i vores videoer, læse andre børns breve kroppen eller få gode råd til, hvordan du får et godt forhold til din krop.

Kender du privatsnak.dk?

privatsnak.dk kan du se film og læse om:

  • Hvad sker der, når man kommer i puberteten?
  • Hvad gør man, hvis man får bumser?
  • Hvordan kan man mærke, om man er forelsket?
  • Hvornår har man sex første gang?
  • Hvordan sætter man et kondom på?

… og mange andre spørgsmål.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat