Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Stiv penis

Hej,

jeg er en dreng på 13 år og ville høre om hvor mange gange det er normalt at få stiv penis om dagen

håber i lige vil svare??

Dreng, 13 år
Svar fra

Børnetelefonen

Kære dreng på 13 år

Jeg ved, der er mange der tænker på det samme spørgsmål, og for nogen kan det føles lidt pinligt at spørge om.

Det er meget forskelligt, hvor mange gange man får stiv penis om dagen og man får det faktisk også om natten, når man sover. Det er helt normalt.

Hvor ofte drenge får stiv penis er altså  meget forskelligt og kan være forskelligt fra dag til dag. Nogle gange kan det være flere gange om dagen og andre gange kan der gå længere tid imellem.

Du skriver at du er 13 år, og for rigtig mange er det en alder, hvor der sker utrolig meget med kroppen. Som du måske ved, betyder puberteten for drenge, at kroppen producerer mere af det mandlige kønshormon, testosteron. Hormonet gør, at man udvikler sig – både så man bliver højere, får hår på kroppen, stemmen bliver dybere og penis vokser og bliver lettere stiv end før puberteten. Måske har du lyst til at læse mere om det her på sexliniens rådgivning  Sexlinien – Ufrivillig rejsning

Måske er det også noget du og dine venner snakker om, de går måske også med nogle af de samme spørgsmål som dig – eller måske har du far eller mor, du kan snakke mere med?

Kærlig hilsen BørneTelefonen

Har du spørgsmål til sex eller den første gang?

Den første gang kan for nogen være en stor ting. Og mange har allerede en forestilling om, hvordan det bliver. Derfor kan nogle opleve at blive nervøse, fordi de gerne vil have en god oplevelse. Men det betyder også, at det kan blive svært at slappe helt af. Nervøsiteten kan fx gøre det svære for drenge at få en stiv pik, og for pigerne at blive våde. Det bedste råd er derfor at tage det helt stille og roligt, og tale sammen om det. 

Det er helt almindeligt at blive nervøs eller usikker omkring sin første gang. Måske du er usikker på, om du kan finde ud af det? Om du vil kunne lide det? Hvornår du er klar? Eller om du ser ”rigtig” ud? 

Der findes ikke nogen rigtig eller forkert måde at se ud på. Kroppe og kønsdele ser forskellige ud. Læs mere her, og få flere gode råd til sex og den første gang! 

Quiz om sex, seksualitet og krop

Kender du til myterne?

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat