Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Stemme?😬

Hej BB

Jeg er en dreng på 13 år og har altid haft en flot stemme (ikke for at prale).

Men nu er den total i overgang og jeg kan ikke en gang hæve stemmen uden at den knækker.

Jeg vil bare høre om man får en god stemme igen efter overgangs perioden, da jeg altid har elsket min lyse stemme.

Håber i vil svare

Hilsen
Meget forvirret dreng

Dreng, 13 år
Svar fra

Børnetelefonen

Kære dreng på 13

Tak for dit brev. Når man er på vej i puberteten, sker der forskellige ting med kroppen. En af tingene for drenge er, at deres stemmer går i overgang. Her er det helt normalt, at stemmen i en periode kan knække. Det er den periode, du er i lige nu.

Efter en periode bliver stemmen lidt dybere. Og selvom det måske kan være svært at vænne sig til lige nu, kan den nye stemme også være ret flot.

Er der andre drenge i din klasse eller blandt dine venner, hvor stemmen også er gået i overgang? Eller er du måske den første? Du skal vide, at alle drenges stemmer går i overgang – og derfor vil dine kammeraters stemmer også blive lidt dybere, end før stemmerne går i overgang. Det er noget, der sker for alle, og derfor er der absolut ingen grund til at skamme sig eller prøve at skjule, at stemmen er gået i overgang.

Så din nye flotte stemme kommer helt af sig selv. Den bliver måske ikke lige så lys, som den, du havde før. Men samtidig vil dine kammeraters stemmer også blive lidt dybere.

Jeg håber, du kunne bruge mit svar. Jeg ønsker dig alt det bedste fremover og er sikker på, at du nok skal blive glad for din stemme igen. Hvis du har brug for at snakke, er du altid velkommen til at skrive eller ringe.

Kærlig hilsen BørneTelefonen

Få flere råd og hjælp til Kroppen

I løbet af puberteten begynder din krop at ændre sig meget. Du begynder blandt andet at vokse mere, svede mere og få hår nye steder på kroppen. Hvis du er en dreng, begynder du også at producere sæd, og din stemme går i overgang. Hvis du er en pige, begynder dine bryster at vokse, og du får din menstruation. Vi har samlet en række spørgsmål og svar på alt det, man ikke tør spørge om ved både pigekroppen og drengekroppen.

På siden kan du også teste din viden om kønsorganerne, lære noget nyt i vores videoer, læse andre børns breve kroppen eller få gode råd til, hvordan du får et godt forhold til din krop.

Kender du privatsnak.dk?

privatsnak.dk kan du se film og læse om:

  • Hvad sker der, når man kommer i puberteten?
  • Hvad gør man, hvis man får bumser?
  • Hvordan kan man mærke, om man er forelsket?
  • Hvornår har man sex første gang?
  • Hvordan sætter man et kondom på?

… og mange andre spørgsmål.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat