Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Sprunget penisstreng

Hvad skal jeg gøre?

Dreng, 18 år
Svar fra

Børnetelefonen

Kære dreng på 18 år

Det må være meget smertefuldt, så jeg håber at du er ok nu. Penisstrenge sprænger af og til under sex eller onani. Det behøver ikke at være farligt, når strengen sprænger – men kan gøre meget ondt og bløde. Når penisstrengen er sprængt, skal du lade den vokse sammen igen og holde den ren og i ro. Altså, at du ikke har sex eller onanerer, før såret er helet helt.  Ellers risikerer du, at strengen sprænger op igen. Bliver strengen eller penis rød, øm eller hævet, kan det være betændelse, og så skal du til lægen – hurtigst muligt.

Penisstrengen holder forhuden på plads, og derfor kan forhuden ikke trækkes længere ned, end under hovedet. Nogle mænd har en meget kort streng, og andre har en længere. Jo kortere strengen er, jo større vil risikoen være for, at den sprænger. Det er ikke farligt, hvis penisstrengen sprænger –  men kan virke voldsomt og give en forskrækkelse. Måske har det blødt meget, men den vokser sammen igen. Hvis den sprænger flere gange, kan der komme arvæv, og det kan forårsage små misdannelser. Hvis du har synes, at din penisstreng er meget kort, kan du gå op til din læge, der kan vurdere, om den er for kort. Er penisstrengen meget kort, så kan den opereres med en meget lille operation, der er ganske ufarlig.

Så prøv at vurdér om det vil være en god idé, at din læge lige tager et kig og vurdere om, det vil være bedre med en lille operation, så strengen ikke sprænger igen? Men det sker altså af og til, at strengen sprænger og gror fint sammen igen. Er du i tvivl, så snak med lægen eller brug e-konsultationen, så du får en lægefaglig vurdering.

Bedste hilsner

BørneTelefonen

Få flere råd og hjælp til Kroppen

I løbet af puberteten begynder din krop at ændre sig meget. Du begynder blandt andet at vokse mere, svede mere og få hår nye steder på kroppen. Hvis du er en dreng, begynder du også at producere sæd, og din stemme går i overgang. Hvis du er en pige, begynder dine bryster at vokse, og du får din menstruation. Vi har samlet en række spørgsmål og svar på alt det, man ikke tør spørge om ved både pigekroppen og drengekroppen.

På siden kan du også teste din viden om kønsorganerne, lære noget nyt i vores videoer, læse andre børns breve kroppen eller få gode råd til, hvordan du får et godt forhold til din krop.

Kender du privatsnak.dk?

privatsnak.dk kan du se film og læse om:

  • Hvad sker der, når man kommer i puberteten?
  • Hvad gør man, hvis man får bumser?
  • Hvordan kan man mærke, om man er forelsket?
  • Hvornår har man sex første gang?
  • Hvordan sætter man et kondom på?

… og mange andre spørgsmål.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat