Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Spiseforstyrrelse og fortælle det til min mor?

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære 15 årige pige.
 

Tak for dit brev. Først og fremmest må jeg sige, at det er godt, at din mor har åbnet op og fortalt dig sin historie. Hun har en erfaring med spiseforstyrrelser, der gør, at hun nok ved, hvor vigtigt det er, at få hjælp i tide. Jeg tænker, hun kan være en god støtte for dig.

Hvor er det også dejligt, at dine venner og din lærer også opmærksomme på dig. Det viser mig, at der er mange mennesker omkring dig, som holder meget af dig, og som vil dig det allerbedste.

Du spørger, hvad du gør forkert? Jeg tror ikke, det spørgsmål hjælper dig. I stedet tror jeg, du skal lytte til de signaler, din krop sender dig. Og være ærlig overfor dig selv om dit forhold til mad og træning. Det skal helst være sådan, at tankerne om mad ikke fylder særlig meget. Mad skal være noget man spiser, når man er sulten. Og være noget som giver nydelse og glæde. Er det sådan for dig lige nu? 

Dit vægttab lyder bekymrende, også nu hvor din menstruation udebliver. Det er kroppens tegn på, at den mangler noget. Mangel på næring, vitaminer og mineraler samt for meget fysisk træning ændrer på flere ting i kroppen, bl.a. ens kvindelige hormon østrogen. Disse ændringer gør, at ens menstruation udebliver, for kroppen vælger kun at bruge energi på det allermest nødvendige. 

Du virker som en reflekteret pige med styrke og stort mod. Jeg får fornemmelsen af, at du faktisk godt selv er klar over, hvad din krop fortæller dig. Den styrke og viden kan du nu bruge til at få talt med nogen om, hvordan du går og har det. Måske har du et billede af, at der lige nu ikke er noget galt? Dog kan jeg fornemme i brevet, at du alligevel skriver ind, fordi du ved, at du har brug for hjælp.

Måske det kunne være rart for dig, at tale lidt med din mor inden skolehjem-samtalen? For så ved din mor måske bedre, hvordan du har det, og på den måde kan hun støtte dig til samtalen med din lærer. Hvis det er svært at sige, kan du måske starte med ”Mor, der er noget jeg gerne vil tale med dig om, men det er svært for mig”. Du kan også vise hende dit brev, hvor du fint beskriver dit eget syn på, hvorfor du er endt med at have tabt dig.

Jeg håber, du får den hjælp, du har brug for. Kig eventuel også nærmere på denne side: http://www.lmsos.dk/ Her kan du sammen med din mor læse mere om, hvad spiseforstyrrelser er og hvordan man får hjælp. 

Mange tanker fra 

BørneTelefonen

Få flere gode råd til krop og udseende

Kroppen vil ændre sig hele livet. Det er en del af at blive ældre. Rigtig mange begynder at sammenligne sig selv med andre, og nogle bliver kede af det over deres udseende.

Mange børn og unge fortæller, at de sociale medier påvirker dem. Og historier om slankekure, BMI og gode råd kan være svære at forholde sig til.

Her på siden kan du få gode råd til, hvordan du kan få det bedre med din krop og dit udseende. Du kan også prøve quizzen, og lære at kende forskel på, hvad der er facts, og hvad der er myter om krop og udseende.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat