Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Søvn

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære dreng på snart 15

Tak for dit brev. Hvor er det godt, du har skrevet, for jeg kan godt forstå, du er træt af at vågne hver nat for at tisse.

Der kan være mange årsager til, at man vågner om natten for at tisse. Du har selv prøvet at udelukke noget - nemlig at lade være at drikke så meget om aftenen. Du tisser heller ikke så meget, så det tyder ikke på, at det er fordi du drikker for meget.

Jeg tror, det ville være en god ide, hvis du snakkede med din læge for en sikkerheds skyld. Lægen kan teste, om du f.eks. har fået en infektion eller om du mangler nogle vitaminer, som gør, at du ikke sover tungt igennem.

Du kan godt ringe til lægen, uden at dine forældre får det at vide, men måske var det en god ide at snakke med en af dem, så de får at vide, at du døjer med at skulle tisse om natten, og så de kan tage med til lægen evt.

Jeg håber, du får fundet ud af det hurtigt, så du igen kan komme til at sove godt om natten.

De bedste hilsener fra BørneBrevkassen

Få flere råd og hjælp til Kroppen

I løbet af puberteten begynder din krop at ændre sig meget. Du begynder blandt andet at vokse mere, svede mere og få hår nye steder på kroppen. Hvis du er en dreng, begynder du også at producere sæd, og din stemme går i overgang. Hvis du er en pige, begynder dine bryster at vokse, og du får din menstruation. Vi har samlet en række spørgsmål og svar på alt det, man ikke tør spørge om ved både pigekroppen og drengekroppen.

På siden kan du også teste din viden om kønsorganerne, lære noget nyt i vores videoer eller læse andre børns breve kroppen.

Du kan også deltage i afstemninger, prøve øvelser om selvværd og få gode råd til, hvordan du får et godt forhold til din krop.

Kender du privatsnak.dk?

privatsnak.dk kan du se film og læse om:

  • Hvad sker der, når man kommer i puberteten?
  • Hvad gør man, hvis man får bumser?
  • Hvordan kan man mærke, om man er forelsket?
  • Hvornår har man sex første gang?
  • Hvordan sætter man et kondom på?

… og mange andre spørgsmål.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat