Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Skønheds afhængig

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære du!
Mange tak for dit brev og stort tillykke med, at du har fået en pænere hud, efter atdu har været i behandling.

Du skriver, at du altid har været interesseret i at se godt ud, og du føler, at det for tiden fylder for meget for dig i forhold til din hverdag. Jeg tror, at når man har været på medicin i så lang tid, som du har, i forhold til et konkret problem, og at det har haft en god effekt, så er det helt naturligt, at det kan være svært at lægge det helt fra sig igen.

Som jeg læser dit brev, så er du en køn pige, og ved det faktisk godt – tillykke med det – mange piger ved og tror ikke altid på, at de er kønne. Jeg kan ikke vide det, men jeg tror at grunden til, at du har brug for at se dig meget i spejlet og bruger tid på at se godt ud, kan være, at du over en lang periode har haft det svært med den måde som din hud så ud på – pga. svær akne.

Når noget ikke er, som man gerne vil have det, kan man som menneske reagere på flere forskellige måder, nogle skubber det fra sig og prøver på at undgå at ”se virkeligheden i øjnene” – da det er det nemmeste. Det tænker jeg ikke, at der er noget galt i. Det kan dog efterfølgende være vanskeligt at tro på, at det der engang var, ikke er mere. Så måske har du ”bare” brug for at se dig i spejlet og tjekke, at din hud fortsat er fin?

Hvis du har det sådan, så tænker jeg at det er helt ok, at du giver dig selv tid til at blive hel igen, og lære at leve med dit ”nye” udseende. I øvrigt hører det jo en hel naturlig del af puberteten til, at man bruger meget tid foran spejlet – dels for at se hvordan man ser ud – men også for at lære sig selv at kende – og det har du måske ikke gjort - eller du har set noget andet i den tid, hvor din hud var syg.

Jeg håber, jeg har læst dit brev rigtigt og forstået lidt af dit budskab, ellers kan du måske opsøge sundhedsplejersken på skolen (hvis du ikke allerede er gået ud) og få en snak med hende. Du er også altid velkommen til at ringe til BørneTelefonen på tel. 116 111 eller skrive ind på UngeChatten, hvis du har brug for at tale med en voksen.

Kærlig hilsen
BørneBrevkassen.

Få flere råd og hjælp til Kroppen

I løbet af puberteten begynder din krop at ændre sig meget. Du begynder blandt andet at vokse mere, svede mere og få hår nye steder på kroppen. Hvis du er en dreng, begynder du også at producere sæd, og din stemme går i overgang. Hvis du er en pige, begynder dine bryster at vokse, og du får din menstruation. Vi har samlet en række spørgsmål og svar på alt det, man ikke tør spørge om ved både pigekroppen og drengekroppen.

På siden kan du også teste din viden om kønsorganerne, lære noget nyt i vores videoer eller læse andre børns breve kroppen.

Du kan også deltage i afstemninger, prøve øvelser om selvværd og få gode råd til, hvordan du får et godt forhold til din krop.

Kender du privatsnak.dk?

privatsnak.dk kan du se film og læse om:

  • Hvad sker der, når man kommer i puberteten?
  • Hvad gør man, hvis man får bumser?
  • Hvordan kan man mærke, om man er forelsket?
  • Hvornår har man sex første gang?
  • Hvordan sætter man et kondom på?

… og mange andre spørgsmål.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat