Brev

Sixpack

Hej.

Jeg er en pige der gerne vil have en sixpack.

Jeg vil ikke have store overarme (med muskler), bare sixpack/fladmave.

Hvordan får man det?

Pige, 13 år
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 13 år
 
Tak for dit brev ind til BørneBrevkassen, hvori du efterlyser råd til at få en sixpack eller flad mave.
Mange børn læser svarene her i BrevKassen for selv at få svar på spørgsmål. Derfor forklarer jeg lige hvad en sixpack er, jeg håber det er okay?
Når modeller og bodybuilder på billeder har meget tydlige mavemusker, kaldes det sixpack. Ofte er de billeder computermanipulerede og der er ligefrem sminke på maven af modellerne eller de er indsmurt i olie. Ordet sixpack dækker altså over at mavemusklerne trænes, tydeligt markeret og flade.
Med den alder du har nu, begynder din krop at ændres. Måske har du allerede oplevet at dine bryster vokser og blive ømme, på samme måde ændres musklerne og hele din krops bygning her i starten af puberteten.
Når din krop på den måde udvikles, er det ikke godt med for intensiv træning. Alligevel er der masser af muligheder for, at træne sin krop, måske går du allerede til noget sport i fritiden? Ved at du er fysisk aktiv og dyrker alminelig sport som svømning, dans eller måske aerobic, styrker du dine muskler på en god og sund måde. Der findes på nettet en masse råd til, hvordan det er muligt at træne eller tabe sig på netop en bestemt del af kroppen.  Det er ikke altid alle disse råd, er helt i overensstemmelse med virkeligheden. Vidste du eksempelvis at ligeså meget som dine mavemuskler trænes, ligeså meget skal dine rygmuskler styrkes? På den måde får du styrket de muskler som giver dig en god holdning i ryg og mave.
Hvis du går til en sport i forvejen, kan det så være en ide for dig, at tale med din træner om hvordan du styrker dine mavemusker? Din træner kender din fysik og ved hvilken form du er i, kan det være en ide tænker du?
Det kan også være, du ikke går til en sport i forvejen. Kan du så tale med din idrætslærer i skolen? Måske kan han eller hun give dig et par forslag til øvelser eller fritidsaktiviteter i netop dit område, er det en ide du kan bruge?
Jeg tænker også, du skal overveje hvordan det vil se ud hvis du har en supertrimmet mave med sixpack og tynde arme? For at kroppen er stærk, stabil og harmonisk så skal du træne hele kroppen - det behøver ikke at være til sixpack niveau - men så det hænger fint sammen.  
Du er også meget velkommen til, at ringe til BørneTelefonen på 116 111 hvis du vil tale med en rådgiver om krop og motion, er det en mulighed for dig?
 
Mange kærlige hilsner
BørneBrevkassen.

Få flere råd og hjælp til Kroppen

I løbet af puberteten begynder din krop at ændre sig meget. Du begynder blandt andet at vokse mere, svede mere og få hår nye steder på kroppen. Hvis du er en dreng, begynder du også at producere sæd, og din stemme går i overgang. Hvis du er en pige, begynder dine bryster at vokse, og du får din menstruation. Vi har samlet en række spørgsmål og svar på alt det, man ikke tør spørge om ved både pigekroppen og drengekroppen.

På siden kan du også teste din viden om kønsorganerne, lære noget nyt i vores videoer eller læse andre børns breve kroppen.

Du kan også deltage i afstemninger, prøve øvelser om selvværd og få gode råd til, hvordan du får et godt forhold til din krop.

Kender du privatsnak.dk?

privatsnak.dk kan du se film og læse om:

  • Hvad sker der, når man kommer i puberteten?
  • Hvad gør man, hvis man får bumser?
  • Hvordan kan man mærke, om man er forelsket?
  • Hvornår har man sex første gang?
  • Hvordan sætter man et kondom på?

… og mange andre spørgsmål.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat