Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Please hjælp! Er så forvirret?

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 14 år.Tak for dit brev hvor du fortæller, at du er ked af, at dine indre skamlæber "hænger udenfor". Jeg er ked af at høre, at du har skrevet herind uden at få svar, men vi får rigtig mange breve, og har desværre ikke mulighed for at svare på dem alle sammen. Så det er rigtig fint, at du har skrevet herind igen. Jeg vil starte med at fortælle, at det faktisk er meget normalt at de indre skamlæber er længere eller større end de ydre. Du fortæller i dit brev, at du har været til lægen med det, og at hun synes at det så ganske fint ud, men jeg kan godt forstå, at du synes, det er træls, når det ikke ser ud til, at pigerne fra din klasse og parallelklasse har samme "problem". Jeg tænker, at det kan være svært at se, når man for eksempel bare er i bad efter idræt.Du nævner selv muligheden for en operation i dit brev, men jeg tænker, at det måske er en lige stor nok beslutning, når du er 14 år gammel. Du er også inde på, at du er bange for, at ham du skal gå i seng med på et tidspunkt, vil synes det er grimt, og det tror jeg nu ikke. Både fordi mange piger altså har større indre skamlæber end ydre, men også fordi det måske ikke lige er det han tænker mest på, når I skal til at dyrke sex…Du starter dit brev med at fortælle, at du har prøvet at onanere, men at det ikke føltes rigtig godt, fordi det var meget tørt. Nu ved jeg jo ikke hvordan du præcist har gjort, men måske det kunne være en idé, at bruge noget glidecreme? Man kan få det i små tuber på apoteket. Måske det også kan være en idé for dig, at ringe ind til Sexlinien på 70202266, hvis du stadig er i tvivl omkring dine skamlæber og det med at onanere.De bedste hilsnerBørneBrevkassen

Få flere råd og hjælp til Kroppen

I løbet af puberteten begynder din krop at ændre sig meget. Du begynder blandt andet at vokse mere, svede mere og få hår nye steder på kroppen. Hvis du er en dreng, begynder du også at producere sæd, og din stemme går i overgang. Hvis du er en pige, begynder dine bryster at vokse, og du får din menstruation. Vi har samlet en række spørgsmål og svar på alt det, man ikke tør spørge om ved både pigekroppen og drengekroppen.

På siden kan du også teste din viden om kønsorganerne, lære noget nyt i vores videoer, læse andre børns breve kroppen eller få gode råd til, hvordan du får et godt forhold til din krop.

Kender du privatsnak.dk?

privatsnak.dk kan du se film og læse om:

  • Hvad sker der, når man kommer i puberteten?
  • Hvad gør man, hvis man får bumser?
  • Hvordan kan man mærke, om man er forelsket?
  • Hvornår har man sex første gang?
  • Hvordan sætter man et kondom på?

… og mange andre spørgsmål.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat