Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Plastiskkirurgi

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 14 år

Det er rigtig godt, at du skriver og får sat ord på, hvordan du har det..

Det at du har fortalt dine forældre om dine tanker omkring dit udseende, synes jeg er rigtig godt. Jeg ved godt, at det de siger, ikke er det du selv ønsker at høre lige nu. Men dine forældre har ret; man kan ikke få en næseoperation før man er blevet voksen (18 år). Men man kan tale med sin læge om det, og hører lægens vurdering. Måske tænker dine forældre, at det slet ikke er det, som er det vigtigste at ændre på lige nu?

Når du har stress og ikke går i skole, så håber jeg, at der er nogle andre voksne og unge, som du snakker med. Der er ingen som skal stå alene i den situation.

For at komme igennem stress, ved jeg fra andre, at det kan være hjælpsomt, at snakke med en psykolog. Sammen med en psykolog, kan man også snakke om mange andre ting – for eksempel selvværd.

Når jeg læser dit brev, får jeg en fornemmelse af, at du er rigtig god til at beskrive de tanker og følelser, som du har inden i. Jeg ved fra andre, som jeg har snakket med om lignende situationer, at det være meget hjælpsomt, bare at skrive alle de tanker ned, som man har inden i – måske kunne det også være hjælpsomt for dig?

Hvis du for eksempel skriver en dagbog, har du også mulighed for at bladre tilbage og læse noget af det positive, som du også oplever – det kunne være, når du er til drama eller sammen med din bedste veninde. Desuden kan du bruge din dagbog, som udgangspunkt for det du eventuelt kunne snakke med en psykolog om.

Jeg ønsker dig alt det bedste fremover – vi lytter gerne igen!

Mange hilsner fra

BørneTelefonen

Få flere råd og hjælp til Kroppen

I løbet af puberteten begynder din krop at ændre sig meget. Du begynder blandt andet at vokse mere, svede mere og få hår nye steder på kroppen. Hvis du er en dreng, begynder du også at producere sæd, og din stemme går i overgang. Hvis du er en pige, begynder dine bryster at vokse, og du får din menstruation. Vi har samlet en række spørgsmål og svar på alt det, man ikke tør spørge om ved både pigekroppen og drengekroppen.

På siden kan du også teste din viden om kønsorganerne, lære noget nyt i vores videoer, læse andre børns breve kroppen eller få gode råd til, hvordan du får et godt forhold til din krop.

Kender du privatsnak.dk?

privatsnak.dk kan du se film og læse om:

  • Hvad sker der, når man kommer i puberteten?
  • Hvad gør man, hvis man får bumser?
  • Hvordan kan man mærke, om man er forelsket?
  • Hvornår har man sex første gang?
  • Hvordan sætter man et kondom på?

… og mange andre spørgsmål.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat