Brev

Piercing…

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Hej pige på 14 snart 15 :-)
Jeg læser flere ting i dit brev, bl.a. at du ikke synes at din mor vil give dig en ordentlig forklaring på, hvorfor hun synes du er for ung til at få en piercing, men også at du gerne vil høre lidt om reglerne for piercing.
I Danmark findes der ingen særlig lovgivning for piercing. Det vil sige, at alle i princippet ligegyldig alder, kan få lavet en piercing og selv bestemme hvor. Der er dog rigtigt mange steder, hvor de har de personer, der laver piercingerne har lavet deres egne regler- de fleste steder kræver de faktisk, at se en forældre tilladelse, når kunden er under 18.

Men det er ikke så enkelt at det udelukkende handler om lovgivning for piercing. Når man er under 18 år, er man umyndig, hvilket vil sige, at det er ens forældre, der har ansvaret for en på alle områder. Derfor, så har din mor faktisk ret til at forbyde dig at få en piercing, indtil du fylder 18.

Måske det kunne være en ide for dig at tale med din mor igen? Sige til hende at du ikke synes, det er en ordentlig forklaring hun giver, og at du rigtigt gerne vil høre, hvorfor hun synes, du er for ung til at få en piercing?
 
Jeg tror, det ville være godt, hvis I kunne få en god snak om det, hvor I ikke skændes. Tror du I kan det, hvis du vælger tidspunktet med omhu..? Det kunne måske være en god ide, hvis du overvejede, hvorfor det er vigtigt for dig at få en piercing, så du kan forklare det ordentligt.

Måske kunne du sige/ skrive til din mor, at du gerne vil tale med hende om piercinger i morgen, og at du gerne ville have, at hun tænkte over, hvorfor det er, at hun ikke vil have du får en? Så kan I begge tænke jer om, inden I taler om det.
Jeg håber, du kan bruge mit brev, ellers er du altid velkommen til at kontakte nogle voksne her på BørneChatten eller på BørneTelefonen 116 111.
Mange venlige hilsner
BørneBrevkassen

Få flere råd og hjælp til Kroppen

I løbet af puberteten begynder din krop at ændre sig meget. Du begynder blandt andet at vokse mere, svede mere og få hår nye steder på kroppen. Hvis du er en dreng, begynder du også at producere sæd, og din stemme går i overgang. Hvis du er en pige, begynder dine bryster at vokse, og du får din menstruation. Vi har samlet en række spørgsmål og svar på alt det, man ikke tør spørge om ved både pigekroppen og drengekroppen.

På siden kan du også teste din viden om kønsorganerne, lære noget nyt i vores videoer eller læse andre børns breve kroppen.

Du kan også deltage i afstemninger, prøve øvelser om selvværd og få gode råd til, hvordan du får et godt forhold til din krop.

Kender du privatsnak.dk?

privatsnak.dk kan du se film og læse om:

  • Hvad sker der, når man kommer i puberteten?
  • Hvad gør man, hvis man får bumser?
  • Hvordan kan man mærke, om man er forelsket?
  • Hvornår har man sex første gang?
  • Hvordan sætter man et kondom på?

… og mange andre spørgsmål.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat