Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

penisproblemer

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Hej dreng på 14 år

Det lyder som om, du godt kunne have en lille forsnævring af forhuden på penis. Mange drenge har forsnævring af forhuden. Det er ikke alle, som er generet af det. Men som du beskriver det, er det et problem for dig, at du ikke kan vaske dig ordentligt, og at det gør ondt at trække forhuden tilbage. At pikken kun vil ligge på maven, når den er stiv, kunne også skyldes at forhuden er for stram. 

Jeg tænker, at det ville være en god ide at tale med din læge om det. For hvis forhuden er for stram til at man holde sig ordentligt ren dernede, så kan der komme betændelse.

Det er faktisk ofte meget nemt at behandle. Man kan nemlig få noget særlig creme, der, sammen med 'forhudstræning', kan løse problemet. Det er noget, som lægen vil fortælle nærmere om. 

Jeg vil foreslå dig at snakke med din mor eller far om det, så kan de bestille en tid hos lægen. Jeg ved godt, at det måske ikke er det letteste at tale med sine forældre om. Men husk på, at de også har været teenagere. Sig f.eks. til dem, at du tror, at du har forhudsforsnævring. Og at du derfor gerne lige vil have en læge til at kigge på det.

Du kan også starte med at tale med sundhedsplejersken på din skole.

Jeg tror, du vil blive lettet, når først det er sagt. Jeg ved, at behandlingen for det meste virker ret hurtigt, så du slipper for at være generet af det mere. 

De bedste hilsner
BørneTelefonen

De bedste hilsner
BørneTelefonen

Få flere råd og hjælp til Kroppen

I løbet af puberteten begynder din krop at ændre sig meget. Du begynder blandt andet at vokse mere, svede mere og få hår nye steder på kroppen. Hvis du er en dreng, begynder du også at producere sæd, og din stemme går i overgang. Hvis du er en pige, begynder dine bryster at vokse, og du får din menstruation. Vi har samlet en række spørgsmål og svar på alt det, man ikke tør spørge om ved både pigekroppen og drengekroppen.

På siden kan du også teste din viden om kønsorganerne, lære noget nyt i vores videoer, læse andre børns breve kroppen eller få gode råd til, hvordan du får et godt forhold til din krop.

Kender du privatsnak.dk?

privatsnak.dk kan du se film og læse om:

  • Hvad sker der, når man kommer i puberteten?
  • Hvad gør man, hvis man får bumser?
  • Hvordan kan man mærke, om man er forelsket?
  • Hvornår har man sex første gang?
  • Hvordan sætter man et kondom på?

… og mange andre spørgsmål.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat