Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

penis

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære dreng på snart 13

Tak for dit brev. Jeg kan berolige dig med, at det, du fortæller, lyder helt almindeligt, og jeg tror ikke nødvendigvis, du er for sent udviklet eller har forhudsforsnævring.

Man begynder at få udløsning omkring din alder - nogle lidt før, andre lidt senere. Udløsning kan man få på forskellige måder, men hvis du tænker på, at der skal komme sæd ud, så er det altså helt normalt, at der ikke gør det i starten. Man kan godt få en udløsning alligevel.

Rigtig mange drenge har en stram forhud, indtil de kommer i puberteten, hvor hormonerne får forhuden til at løsne sig. Det er forskelligt, hvornår det sker, så jeg har mest lyst til at sige til dig, at du må prøve at have tålmodighed... Hvis det begynder at gøre ondt, vil det være en god ide at snakke med lægen om det, men det kan sagtens være, at det hele kommer af sig selv i løbet af de næste år.

Prøv evt. at kigge på www.sexlinien.dk, hvor du kan finde spørgsmål og svar omkring udløsning og forhud (og mange andre ting, der har med sex og udvikling at gøre).

De bedste hilsener fra BørneBrevkassen

Få flere råd og hjælp til Kroppen

I løbet af puberteten begynder din krop at ændre sig meget. Du begynder blandt andet at vokse mere, svede mere og få hår nye steder på kroppen. Hvis du er en dreng, begynder du også at producere sæd, og din stemme går i overgang. Hvis du er en pige, begynder dine bryster at vokse, og du får din menstruation. Vi har samlet en række spørgsmål og svar på alt det, man ikke tør spørge om ved både pigekroppen og drengekroppen.

På siden kan du også teste din viden om kønsorganerne, lære noget nyt i vores videoer, læse andre børns breve kroppen eller få gode råd til, hvordan du får et godt forhold til din krop.

Kender du privatsnak.dk?

privatsnak.dk kan du se film og læse om:

  • Hvad sker der, når man kommer i puberteten?
  • Hvad gør man, hvis man får bumser?
  • Hvordan kan man mærke, om man er forelsket?
  • Hvornår har man sex første gang?
  • Hvordan sætter man et kondom på?

… og mange andre spørgsmål.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat