Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Penis størrelse

Hej. Jeg er 15 år og har et spørgsmål som jeg har gået med et stykke tid… Det omhandler min penis’s størrelse. Jeg går til tennis og min makker er 13 og også en dreng og jeg kan se at hans penis er hvad min penis er i stiv tilstand.

Da jeg udviklet ændre steder med hår osv. undrer det mig der ikke rigtig er sket noget endnu. Derfor er mit spørgsmål lige ud: Kan der være noget galt med min penis udvikling.

Hilsen mig.

Dreng, 15 år
Svar fra

Børnetelefonen

Kære dreng på 15 år

Du stiller et spørgsmål “lige ud”, om der kan være noget galt med din penis. Og jeg vil svare lige ud, at det tror jeg ikke.
Det er normalt for drenge, f.eks. når man bader efter en sportspræstation, at kigge efter hvor store de andres penis er og sammenligne dem med deres egen.

Man vil opdage, at der er meget store forskelle, både på længden og på tykkelsen, og at vi også på dette område er forskellige.
Men jeg vil her understrege, at det er forskelligt, hvornår man går i pubertet, og hvornår ens krop ændrer sig. Nogle går tidligere i pubertet end andre.

Og du skal også være opmærksom på, at penis kan vokse i forskellige perioder indtil man er ca. 21 år.

Jeg håber, det har beroliget dig lidt? Du kan læse endnu mere om det på Sexliniens hjemmeside, og du er også velkommen til at ringe eller skrive til BørneTelefonen på 116 111.

Kærlig hilsen BørneTelefonen

Få flere råd og hjælp til Kroppen

I løbet af puberteten begynder din krop at ændre sig meget. Du begynder blandt andet at vokse mere, svede mere og få hår nye steder på kroppen. Hvis du er en dreng, begynder du også at producere sæd, og din stemme går i overgang. Hvis du er en pige, begynder dine bryster at vokse, og du får din menstruation. Vi har samlet en række spørgsmål og svar på alt det, man ikke tør spørge om ved både pigekroppen og drengekroppen.

På siden kan du også teste din viden om kønsorganerne, lære noget nyt i vores videoer eller læse andre børns breve kroppen.

Du kan også deltage i afstemninger, prøve øvelser om selvværd og få gode råd til, hvordan du får et godt forhold til din krop.

Kender du privatsnak.dk?

privatsnak.dk kan du se film og læse om:

  • Hvad sker der, når man kommer i puberteten?
  • Hvad gør man, hvis man får bumser?
  • Hvordan kan man mærke, om man er forelsket?
  • Hvornår har man sex første gang?
  • Hvordan sætter man et kondom på?

… og mange andre spørgsmål.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat