Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

P-piller? Menstruations smerter

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 14 år

Det er meget forskelligt, hvor mange smerter, man har, når man har menstruation. Det er nok grunden til, at dine veninder slet ikke ved, hvad du taler om. Du lyder som en af dem, der er meget generet af det. Man oplever tit, at det er noget, der går i arv. Måske har din mor også kendt til mange smerter, da hun var teenager?

Du har ret i, at p-piller kan dæmpe generne, og at man får meget mindre menstruation, hvis man bruger dem. Men normalt kommer den en gang om måneden.

Jeg synes, du skal tale med din læge om det, evt. sammen med din mor.

Kærlig hilsen fra BørneTelefonen
 

Få flere råd og hjælp til Kroppen

I løbet af puberteten begynder din krop at ændre sig meget. Du begynder blandt andet at vokse mere, svede mere og få hår nye steder på kroppen. Hvis du er en dreng, begynder du også at producere sæd, og din stemme går i overgang. Hvis du er en pige, begynder dine bryster at vokse, og du får din menstruation. Vi har samlet en række spørgsmål og svar på alt det, man ikke tør spørge om ved både pigekroppen og drengekroppen.

På siden kan du også teste din viden om kønsorganerne, lære noget nyt i vores videoer eller læse andre børns breve kroppen.

Du kan også deltage i afstemninger, prøve øvelser om selvværd og få gode råd til, hvordan du får et godt forhold til din krop.

Kender du privatsnak.dk?

privatsnak.dk kan du se film og læse om:

  • Hvad sker der, når man kommer i puberteten?
  • Hvad gør man, hvis man får bumser?
  • Hvordan kan man mærke, om man er forelsket?
  • Hvornår har man sex første gang?
  • Hvordan sætter man et kondom på?

… og mange andre spørgsmål.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat