Brev

Overvægtig…

Hej BB.
Jeg er en dreng på 13 år som har nogle venner fra min klasse som tit går ned og bader. Jeg kunne rigtig godt tænke mig at være med, men jeg har ikke lyst fordi jeg er overvægtig og ikke synes det er rart have badetøj på da alle andre er i god form og jeg ikke selv er. Jeg er lidt bange for hvad de sådan vil synes om mig på den måde…

Dreng, 13 år
Svar fra

Børnetelefonen

Hej dreng på 13 år

Jeg forstår godt, at du rigtig gerne vil bade sammen med dine venner.

Men samtidig forstår jeg også, at man kan have svært ved at vise sin krop i badetøj, når den ser anderledes ud end det store flertal.

Det er let at blive mere genert og privat omkring det at være nøgen, eller næsten nøgen, som man er i badetøj. Det sker også selvom man ikke er overvægtig.

I den alder du har nu, er det derudover almindeligt, at man begynder at tænke mere over hvordan man ser ud og sammenligne sig meget med andre.  Disse ting kan til sammen gøre det meget svært at komme på stranden, hvor de andre er.

Men når jeg hører at det er dine VENNER du er sammen med på stranden, så tænker jeg at de holder af dig som den du er! Måske tænker de slet ikke så meget over det med, at du ikke ser ud som dem? Og savner dig på stranden – fordi I er venner?

Det med at føle sig ‘forkert’ handler jo også om, hvordan man tænker. Det er let at komme til at gemme sig selv væk, fordi man føler sig ‘forkert’. Og på den måde kan man komme til at begrænse sig selv.

En mulighed for at undgå dette kunne være, at du havde en t-shirt på sammen med dine badebukser? Så du kan komme på stranden med dine venner – og bade og hygge på lige fod med dem?

Mon du har fortalt en af vennerne om, hvordan du har det? At du ikke har lyst til at vise dig i badetøj? Måske behøver du ikke på en direkte måde at fortælle hvorfor, hvis det føles for svært. Men bare fortæl, at du ikke bryder dig om det…og så hør hvad din ven siger til det? Måske har han også en ide eller et forslag, du kan bruge?

Et konkret råd er, at en mørk t-shirt bliver ikke gennemsigtig i vand på samme måde som en hvid gør…Hvis du er i tvivl, kan du jo prøve at tage en på i bad?

Men jeg tænker på, om du har fortalt om dine tanker og følelser til andre end os? Jeg synes at det vil være en rigtig god ide at snakke med din mor eller far om det. Så forstår de også bedre hvorfor du kommer hjem med en drivvåd T-shirt, eller hvorfor du tager den på i bad.

Det kunne også være en lærer du har det godt med. Måske de også har ideer til, hvad du kan gøre?

Jeg synes det er SÅ godt, at du værdsætter dine venner. Og at du gør noget for at du kan være sammen med dem i fritiden. Jeg tænker at du er ven, der er rigtig god at have.

Jeg ønsker for dig at du snart tager ned og bader samen med dine venner!

Du er naturligvis velkommen til at kontakte os på 116111, hvis du har brug for flere idéer til hvad du kan gøre.

Kærlig hilsen

BørneTelefonen

Få flere råd og hjælp til Kroppen

I løbet af puberteten begynder din krop at ændre sig meget. Du begynder blandt andet at vokse mere, svede mere og få hår nye steder på kroppen. Hvis du er en dreng, begynder du også at producere sæd, og din stemme går i overgang. Hvis du er en pige, begynder dine bryster at vokse, og du får din menstruation. Vi har samlet en række spørgsmål og svar på alt det, man ikke tør spørge om ved både pigekroppen og drengekroppen.

På siden kan du også teste din viden om kønsorganerne, lære noget nyt i vores videoer eller læse andre børns breve kroppen.

Du kan også deltage i afstemninger, prøve øvelser om selvværd og få gode råd til, hvordan du får et godt forhold til din krop.

Kender du privatsnak.dk?

privatsnak.dk kan du se film og læse om:

  • Hvad sker der, når man kommer i puberteten?
  • Hvad gør man, hvis man får bumser?
  • Hvordan kan man mærke, om man er forelsket?
  • Hvornår har man sex første gang?
  • Hvordan sætter man et kondom på?

… og mange andre spørgsmål.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat