Brev

Onani og lyster

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 13 år

Allerførst kan jeg berolige dig med, at din nysgerrighed og lyst til at prøve at dyrke sex er helt naturlig. Som du måske godt ved, så er der stor forskel på, hvornår man føler sig parat, og derfor kan man ikke rigtig sige noget om, hvorvidt man er ”tidligt på den”. I Danmark har halvdelen af de unge haft sex, når de fylder 16 år, men det betyder ikke, at der ikke er nogen, der har sex før eller senere.

Det er meget forskelligt, hvem det er, man har sex med første gang. De fleste unge har sex med deres kæreste, men det vigtigste er ikke, om det er en kæreste eller ej. Det vigtigste er, at det bliver en god oplevelse. Det kan derfor sagtens være med en god ven, som man føler sig tryg ved. 

Hvis du gerne vil tilfredsstille dig selv, kan du begynde at udforske din krop og på den måde blive klogere på din seksualitet. Der er ikke én rigtig måde at onanere på – og måske har du allerede opdaget, at noget, der fungerer den ene dag, slet ikke føles rart den anden dag. Derfor er mit råd, at du stille og roligt prøver dig frem. Det tager nemlig tid at lære sin krop at kende - og der findes ikke én opskrift. 

Hvis du er nysgerrig, kan du læse mere om onani ved at besøge Sexliniens rådgivning til unge. Du kan læse mere om onani her. http://www.sexlinien.dk/emneside-piger/kvinders-kroppe/pigers/kvinders-onani.aspx

De bedste hilsner
BørneTelefonen

Har du spørgsmål til sex eller den første gang?

Den første gang kan for nogen være en stor ting. Og mange har allerede en forestilling om, hvordan det bliver. Derfor kan nogle opleve at blive nervøse, fordi de gerne vil have en god oplevelse. Men det betyder også, at det kan blive svært at slappe helt af. Nervøsiteten kan fx gøre det svære for drenge at få en stiv pik, og for pigerne at blive våde. Det bedste råd er derfor at tage det helt stille og roligt, og tale sammen om det. 

Det er helt almindeligt at blive nervøs eller usikker omkring sin første gang. Måske du er usikker på, om du kan finde ud af det? Om du vil kunne lide det? Hvornår du er klar? Eller om du ser ”rigtig” ud? 

Der findes ikke nogen rigtig eller forkert måde at se ud på. Kroppe og kønsdele ser forskellige ud. Læs mere her, og få flere gode råd til sex og den første gang! 

Quiz om sex, seksualitet og krop

Kender du til myterne?

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat