Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Nøgenbillede

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære 14-årige pige.

Hvor er det stærkt, at du har mod til at skrive herind. Der er nemlig rigtig mange unge, der bliver helt lammede af skam, hvis de får delt et nøgenbillede. Det er rigtigt godt, at du ikke har det på den måde. Det er nemlig din x-kæreste, der gør noget ulovligt og forkert – ikke dig!

Når jeg læser dit brev, bliver jeg nysgerrig på, om du mon har indsamlet dokumentation, så du kan bevise, at det rent faktisk er sket? Jeg tænker f.eks. på screenshots af de samtaler, du har haft med din x-kæreste om, at han skal slette det osv.?

Det er vigtigt at kunne dokumentere det, når du anmelder det til politiet. Det er nemlig ulovligt, det din x-kæreste har gjort. Derfor kan du få hjælp, hvis du kontakter politiet og anmelder det.

Det kan føles hårdt at skulle gå til politiet og anmelde det. Men du fortjener, at det slutter, så du kan få det godt igen. Og undgå mobning på din nye skole.

Jeg tænker på, om der mon er nogle voksne, der støtter dig? Og kan hjælpe dig med f.eks. at gå til politiet? Og hjælpe dig til at få stoppet mobning i din nye klasse?

Måske din mor eller far kan hjælpe dig? Selvom man måske ønsker sig, at ens forældre ikke ved noget om det, så kan de være en rigtig god hjælp.

Det er nemlig ikke dig, der har gjort noget forkert, det er din x-kæreste.  Jeg tænker, at det vil din mor (eller en anden voksen du er tryg ved) godt kunne forstå.

Jeg håber du kan bruge nogle af mine forslag, så det billede og den episode kan blive et afsluttet kapitel –  og du kan få det rigtig godt på din nye skole.

Hvis du har brug for mere rådgivning omkring det, er du altid velkommen til at skrive ind på chatten eller kontakte BørneTelefonen på 116111.

Kærlig hilsen BørneTelefonen.

 

Få flere råd og hjælp til Kroppen

I løbet af puberteten begynder din krop at ændre sig meget. Du begynder blandt andet at vokse mere, svede mere og få hår nye steder på kroppen. Hvis du er en dreng, begynder du også at producere sæd, og din stemme går i overgang. Hvis du er en pige, begynder dine bryster at vokse, og du får din menstruation. Vi har samlet en række spørgsmål og svar på alt det, man ikke tør spørge om ved både pigekroppen og drengekroppen.

På siden kan du også teste din viden om kønsorganerne, lære noget nyt i vores videoer, læse andre børns breve kroppen eller få gode råd til, hvordan du får et godt forhold til din krop.

Kender du privatsnak.dk?

privatsnak.dk kan du se film og læse om:

  • Hvad sker der, når man kommer i puberteten?
  • Hvad gør man, hvis man får bumser?
  • Hvordan kan man mærke, om man er forelsket?
  • Hvornår har man sex første gang?
  • Hvordan sætter man et kondom på?

… og mange andre spørgsmål.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat