Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

nervøs pige

Brevet er anonymiseret af BørneTelefonen.

kære brevkasse.

Jeg opdagede idag, en lille kugle/knude noget der omkring, i starten af min skede. Ved ikke helt ,hvad det er. Kan det være en bums?

Håber virkelig at i svare hurtigt og kan hjælpe selvfølgelig

knus den nervøse pige<3

Pige, 13 år
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 13 år

Det er godt, du skriver herind. Jeg vil meget gerne hjælpe dig.

Det, du har opdaget, kunne godt være din klitoris – sådan en har alle kvinder. Den er meget følsom, og det kan godt gøre ondt, hvis du rører ved den.

Men det kan også være rigtig rart at røre forsigtigt ved klitoris. Der er mange piger og kvinder, der rører blidt ved den, når de onanerer.

Kuglen/knuden kan dog også være noget andet. Måske en bums som du selv skriver. Eller et indgroet hår. Eller bare en naturlig udposning på din skede. Det kan være svært at sige. Derfor tænker jeg, at du kan gå til sundhedsplejersken på din skole og tale med hende. Du kan spørge på skolens kontor, hvornår du kan få fat på hende.

Du kan også låne nogle bøger på biblioteket om pigers pubertet og kroppens udvikling. Heri vil du kunne finde nogle billeder af, hvordan skeden ser ud. Og så vil du måske kunne se, om det er din klitoris eller måske noget andet, du skal tale med lægen eller sundhedsplejersken om.

Mange hilsener

BørneTelefonen

 

Få flere råd og hjælp til Kroppen

I løbet af puberteten begynder din krop at ændre sig meget. Du begynder blandt andet at vokse mere, svede mere og få hår nye steder på kroppen. Hvis du er en dreng, begynder du også at producere sæd, og din stemme går i overgang. Hvis du er en pige, begynder dine bryster at vokse, og du får din menstruation. Vi har samlet en række spørgsmål og svar på alt det, man ikke tør spørge om ved både pigekroppen og drengekroppen.

På siden kan du også teste din viden om kønsorganerne, lære noget nyt i vores videoer, læse andre børns breve kroppen eller få gode råd til, hvordan du får et godt forhold til din krop.

Kender du privatsnak.dk?

privatsnak.dk kan du se film og læse om:

  • Hvad sker der, når man kommer i puberteten?
  • Hvad gør man, hvis man får bumser?
  • Hvordan kan man mærke, om man er forelsket?
  • Hvornår har man sex første gang?
  • Hvordan sætter man et kondom på?

… og mange andre spørgsmål.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat