Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Næse

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 16 år.

Vi er jo alle forskellige og ser heldigvis forskellige ud. Og det ville da være kedeligt hvis vi alle går og ser ens ud. Mange unge har som dig noget ved udseendet, som de er utilfredse med. Så det er du bestemt ikke alene om. Det er dejligt, at du ved at det er vigtigt at se dig selv som smuk og næsen er en del af dit smukke ansigt. Næsen er med til at gøre dit ansigt mere personlig og særlig, måske kan det hjælpe dig at tænke sådan? 

Du skriver at din næseknogle peger opad. Og at det måske kan hænge sammen med at du er faldet på næsen. Måske ville det være en ide at tage til lægen og høre vurderingen af næsen? Lægen kan også undersøge den, om alt er som det skal være. Og sige om det måske hænger sammen med, at du faldt ned på næsen som 12-årig. Du kan også snakke med lægen om at blive opereret og høre om det kan blive med henvisning fra lægen. En henvisning vil betyde, at operationen betales af staten. Din læges telefonnummer står på dit gule sundhedskort.

Du kan måske starte med at fortælle om dine tanker til dine forældre. Måske har de selv noget at sige om dengang, du faldt på næsen eller andet? 

Jeg synes det er rigitgt ærgerligt, at du ikke vil sidde ved siden af dine venner og veninder i klassen. Måske vil de tænke, at du ikke vil være sammen med dem? Er der en veninde, du kan snakke eller skrive med om de ting, der bliver sagt til dig og hvordan du har det med det?  

Prøv også at øve dig i, at se dig og alle dine smukke sider og at du skal accepteres som den du er. Det er ærgerligt hvis alle dine bevægelser og sociale liv bliver påvirket af at du ikke vil ses fra siden.

Prøv at fokusere på dine smukke sider i stedet. Jeg ved godt det kan være svært. 

Jeg håber at mit svar kan hjælpe dig lidt på vej. 

Kærlig hilsen
BørneTelefonen

Få flere råd og hjælp til Kroppen

I løbet af puberteten begynder din krop at ændre sig meget. Du begynder blandt andet at vokse mere, svede mere og få hår nye steder på kroppen. Hvis du er en dreng, begynder du også at producere sæd, og din stemme går i overgang. Hvis du er en pige, begynder dine bryster at vokse, og du får din menstruation. Vi har samlet en række spørgsmål og svar på alt det, man ikke tør spørge om ved både pigekroppen og drengekroppen.

På siden kan du også teste din viden om kønsorganerne, lære noget nyt i vores videoer, læse andre børns breve kroppen eller få gode råd til, hvordan du får et godt forhold til din krop.

Kender du privatsnak.dk?

privatsnak.dk kan du se film og læse om:

  • Hvad sker der, når man kommer i puberteten?
  • Hvad gør man, hvis man får bumser?
  • Hvordan kan man mærke, om man er forelsket?
  • Hvornår har man sex første gang?
  • Hvordan sætter man et kondom på?

… og mange andre spørgsmål.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat