Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Modeljob

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 14 år,

Det er godt nok nogle gode tanker, du har gjort dig om at være model. Jeg kan godt forstå, hvis du synes, det er en svær beslutning.

På den ene side føler du ikke helt, at du brænder for det. På den anden side tænker du, at det måske vil være meget spændende. Det er altid lidt svært at råde andre til at gøre det ene eller det andet. For det er jo faktisk kun personen selv, der kan mærke, om den ene føles lidt mere ’spændende’ eller ’rarere’ end det andet. Man taler nogle gange om en ’mavefornemmelse’. Det kender du måske? Nogle gange kan man mærke i maven, om det skal være det ene eller det andet.
Det er ikke altid, at følelsen er helt tydelig. Det kan måske bare være en lille bitte følelse, der gør, at man hælder lidt mere til det ene end det andet.

Man bliver tit klogere på fornemmelsen, når man snakker med nogen om det. Andre mennesker kan være gode til at nævne gode og dårlige ting ved de valgmuligheder. Og når man har samlet plusser og minusser ved mulighederne, er man måske lidt mere klar til at tage en beslutning.

Måske kan du spørge en af dine forældre, om de vil hjælpe dig med at lave en plus og minus-liste for 1. at prøve at gå til audition og 2. ikke at gå til audition.
Hvis du ender med at prøve at gå til audition, er der ingen der siger, at du skal lave flere forskellige modeljobs. Hvis du prøver det og ikke bryder dig om det, så kan du stoppe igen – og så har du prøvet dét.

Det er nogle gode tanker omkring det med at sulte sig selv. Sejt, du er opmærksom på det – og på, at du ikke vil have det sådan. Det er også en god idé at snakke med en af dine forældre om det. Hvis de ved, at det er noget, du bekymrer dig lidt for, kan de være med til at passe på dig, hvis du pludselig begynder at ændre spisevaner.

Du er også velkommen til at ringe til os, hvis du har brug for at tale med en om de gode og dårlige sider ved de forskellige muligheder. Vores nummer er 116 111.

Held og lykke med beslutningen – og pas rigtig godt på dig selv.
Det gør du allerede, og det er godt!

Bedste hilsner
BørneTelefonen

Få flere råd og hjælp til Kroppen

I løbet af puberteten begynder din krop at ændre sig meget. Du begynder blandt andet at vokse mere, svede mere og få hår nye steder på kroppen. Hvis du er en dreng, begynder du også at producere sæd, og din stemme går i overgang. Hvis du er en pige, begynder dine bryster at vokse, og du får din menstruation. Vi har samlet en række spørgsmål og svar på alt det, man ikke tør spørge om ved både pigekroppen og drengekroppen.

På siden kan du også teste din viden om kønsorganerne, lære noget nyt i vores videoer, læse andre børns breve kroppen eller få gode råd til, hvordan du får et godt forhold til din krop.

Kender du privatsnak.dk?

privatsnak.dk kan du se film og læse om:

  • Hvad sker der, når man kommer i puberteten?
  • Hvad gør man, hvis man får bumser?
  • Hvordan kan man mærke, om man er forelsket?
  • Hvornår har man sex første gang?
  • Hvordan sætter man et kondom på?

… og mange andre spørgsmål.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat