Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Mit Sved Lugter af kødpølse?

Hej.

Jeg er en pige på 14. Mig og min veninde sad og snakkede om sved og da min næse tilfældigvis strejfede min armhule og det lugtede af kødpølse, blev jeg meget usikker på efter om det er normalt?

Håber i kan hjælpe mig med mit problem

Hilsen en pige med en lugtende armhule

Pige, 14 år
Svar fra

Børnetelefonen

Kære 14-årige pige,

Jeg kan godt forstå, hvis du undrede dig lidt og gerne vil vide, hvorfor du lugtede på den måde.

Sved kan lugte meget forskelligt. Både fra person til person, men motionssved lugter også ofte anderledes end når man sveder, fordi man er f.eks. er stresset. Jeg tænker derfor, at det er helt normalt, hvis du lugtede lidt af noget, der får dig til at tænke på kødpølse. Jeg har også før hørt, om nogen der syntes, at deres sved lugtede af ristet løg, så nogle gange lugter ens sved bare lidt sjovt. Det, som man generelt kan gøre for ikke at lugte af sved, er at gå ofte i bad, bruge deodorant og så tage rent tøj på hver dag. Du kunne også snakke med dine venner om, hvad de gør for ikke at lugte af sved eller måske med dine forældre? I hvert fald er det noget, som vi alle oplever en gang i mellem.

Jeg håber mit svar kunne hjælpe lidt.

Kærlig hilsen,

BørneTelefonen

Få flere råd og hjælp til Kroppen

I løbet af puberteten begynder din krop at ændre sig meget. Du begynder blandt andet at vokse mere, svede mere og få hår nye steder på kroppen. Hvis du er en dreng, begynder du også at producere sæd, og din stemme går i overgang. Hvis du er en pige, begynder dine bryster at vokse, og du får din menstruation. Vi har samlet en række spørgsmål og svar på alt det, man ikke tør spørge om ved både pigekroppen og drengekroppen.

På siden kan du også teste din viden om kønsorganerne, lære noget nyt i vores videoer, læse andre børns breve kroppen eller få gode råd til, hvordan du får et godt forhold til din krop.

Kender du privatsnak.dk?

privatsnak.dk kan du se film og læse om:

  • Hvad sker der, når man kommer i puberteten?
  • Hvad gør man, hvis man får bumser?
  • Hvordan kan man mærke, om man er forelsket?
  • Hvornår har man sex første gang?
  • Hvordan sætter man et kondom på?

… og mange andre spørgsmål.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat