Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Mit hår er hele tiden fedtet!

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 14 år

Jeg kan godt forstå, at det generer dig. Man kommer også hurtigt til at sammenligne sig selv og ens udseende med de andre i sin klasse. Det er helt naturligt. Jeg håber, at jeg kan give dig nogle råd til, hvordan dit hår bliver mindre fedtet, så det ikke skal fylde så meget for dig.

Du har allerede gjort dig mange tanker om, hvad der kan være grund til det fedtede hår og den hvide hovedbund. Du har også allerede prøvet virkelig mange ting af. Det fortæller mig, at det fylder meget for dig, og at du er viljestærk.

Du fortæller også, at du lige er gået i gang med at bruge en skælshampoo fra Matas. Måske den i mellemtiden har gjort en forskel?

Du spørger, om jeg kender årsagen til, at ens hår bliver hurtigt fedtet. Det er et rigtig godt spørgsmål! Jeg har lidt svært ved at vurdere, hvad årsagen kan være for dig. Det handler om, at vi alle er forskellige, og vores kroppe (og hud) opfører sig også forskelligt.

Nogle har sensitiv hud, andre tør, mens andre igen kan have fedtet hud. Det kan også have betydning for, om man får fedtet hår. Måske det også kan have betydning, hvis man klør meget i håret? Det kan også have betydning hvor aktiv man er, om man bruger produkter i ens hår, hvor meget/lidt man sveder og mange andre ting.

Jeg kan godt forstå, at du har prøvet en masse ting af, for at komme det fedtede hår til livs! Men ens hud og hår kan også blive ”stresset” ved, at man afprøver og veksler mellem en masse produkter og rutiner.

Så måske kan du prøve om én fast rutine omkring hårvask, og dit hår i det hele taget, kan gøre en forskel? Med en fast rutine (faste dage til hårvask, faste produkter og lignende) og tålmodighed kan det være, at din hovedbund falder lidt til ro. Hvis det giver mening?

Jeg tænker, om en læge måske bedst kan hjælpe dig videre herfra. Jeg er ikke uddannet læge, men måske kan der være tale om skæl, eksem eller andet helt ufarligt. Så måske du kan ringe eller booke en tid hos din læge online?

Jeg håber, at du kan bruge mit brev.

Kærlig hilsen BørneTelefonen

Få flere råd og hjælp til Kroppen

I løbet af puberteten begynder din krop at ændre sig meget. Du begynder blandt andet at vokse mere, svede mere og få hår nye steder på kroppen. Hvis du er en dreng, begynder du også at producere sæd, og din stemme går i overgang. Hvis du er en pige, begynder dine bryster at vokse, og du får din menstruation. Vi har samlet en række spørgsmål og svar på alt det, man ikke tør spørge om ved både pigekroppen og drengekroppen.

På siden kan du også teste din viden om kønsorganerne, lære noget nyt i vores videoer, læse andre børns breve kroppen eller få gode råd til, hvordan du får et godt forhold til din krop.

Kender du privatsnak.dk?

privatsnak.dk kan du se film og læse om:

  • Hvad sker der, når man kommer i puberteten?
  • Hvad gør man, hvis man får bumser?
  • Hvordan kan man mærke, om man er forelsket?
  • Hvornår har man sex første gang?
  • Hvordan sætter man et kondom på?

… og mange andre spørgsmål.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat