Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Mine venners selvskab giver mig dårligt selvværd

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 13 år

Som du også selv har lagt mærke til, så er det stor forskel på piger i din alder. Nogen kommer tidligt i puberteten og udvikler fx bryster og får menstruation tidligt, mens andre først kommer i puberteten meget senere. Begge dele er helt normalt. Desværre er det bare noget, som vi indimellem glemmer - og når jeg læser dit brev, så lyder det til, at pigerne i din klasse har brug for at lære det.

Du skriver i brevet, at du har nogle søde lærere, og derfor kommer jeg til at tænke på, om du mon kunne tage en snak med dem? Ved de overhovedet, hvordan du går og har det?

Ved de ikke det, kan de ikke hjælpe dig med at få det bedre. Derfor synes jeg, at du skal overveje at tage en snak med dem. Hvis det er lidt svært at få det sagt, kan du altid vise dem dit brev, for jeg er slet ikke i tvivl om, at det kunne være godt for jer i klassen, hvis I i en periode arbejdede lidt med jeres måde at tale til og om jeres kroppe. Og det lyder jo også til, at du ikke er den eneste, der har det svært i klassen.

Selvom jeg godt ved, at det er svært, så håber jeg, at du fortsætter med at gøre det, du kan lide - for der er ingen, der bliver glade, hvis man ”laver” om på sig selv. At læse bøger kan være det helt rigtige for dig - og det skal der være plads til. At blive god til at give plads til andre, der ikke har de samme interesser som en selv, kræver ofte, at de voksne hjælper. I sidste ende er det nemlig de voksne, der skal sørge for, at der er et sundt og godt miljø i klassen, hvor alle føler sig godt tilpas. Derfor håber jeg sådan, at mit brev har givet dig lyst til at tage en snak med en af dine lærere. Mon det har det? 

De allerbedste hilsner
BørneTelefonen 

Få flere råd og hjælp til Kroppen

I løbet af puberteten begynder din krop at ændre sig meget. Du begynder blandt andet at vokse mere, svede mere og få hår nye steder på kroppen. Hvis du er en dreng, begynder du også at producere sæd, og din stemme går i overgang. Hvis du er en pige, begynder dine bryster at vokse, og du får din menstruation. Vi har samlet en række spørgsmål og svar på alt det, man ikke tør spørge om ved både pigekroppen og drengekroppen.

På siden kan du også teste din viden om kønsorganerne, lære noget nyt i vores videoer, læse andre børns breve kroppen eller få gode råd til, hvordan du får et godt forhold til din krop.

Kender du privatsnak.dk?

privatsnak.dk kan du se film og læse om:

  • Hvad sker der, når man kommer i puberteten?
  • Hvad gør man, hvis man får bumser?
  • Hvordan kan man mærke, om man er forelsket?
  • Hvornår har man sex første gang?
  • Hvordan sætter man et kondom på?

… og mange andre spørgsmål.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat