Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Mine bumser driver mig til vanvid, hjælp!

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære A

Jeg kan godt forstå, at du er ked af dine bumser i ansigtet.

Du skriver, at du har prøvet mange produkter, men intet har hjulpet. Jeg tænker på, om der er en speciallæge i hudsygdomme, der har kigget på dig?

Hvis ikke, kan du måske få en henvisning fra din egen læge til en hudlæge, som har særlig meget forstand på den slags.

Det er slet ikke i orden, at du bliver mobbet med dine bumser. Det gør det jo ekstra svært for dig. Jeg synes, at du skal fortælle din klasselærer om mobningen. Jeg tænker, at klassen kunne have brug for at snakke om, hvordan I behandler hinanden ordentligt, for alle har ret til at være der uden at blive generet.

Måske kan det være en lille trøst for dig, at næsten alle i din alder er utilfredse med noget i deres udseende. For dig er det bumserne i ansigtet, for andre er det deres hår eller deres krop f.eks.

Når der er noget, man er utilfreds med, har man tendens til kun at tænke på det, og glemme, at der er andre ting, der er ok. Så jeg tænker på, hvad du mon er glad for med dit udseende? Måske kan det hjælpe dig lidt, hvis du kan holde fast i de gode ting ved dit udseende, så du kan sige til dig selv, at godt nok er du en pige med bumser, men du er også en pige med...........( hvad du nu er tilfreds med).

Kærlig hilsen fra BørneBrevkassen

Få flere råd og hjælp til Kroppen

I løbet af puberteten begynder din krop at ændre sig meget. Du begynder blandt andet at vokse mere, svede mere og få hår nye steder på kroppen. Hvis du er en dreng, begynder du også at producere sæd, og din stemme går i overgang. Hvis du er en pige, begynder dine bryster at vokse, og du får din menstruation. Vi har samlet en række spørgsmål og svar på alt det, man ikke tør spørge om ved både pigekroppen og drengekroppen.

På siden kan du også teste din viden om kønsorganerne, lære noget nyt i vores videoer, læse andre børns breve kroppen eller få gode råd til, hvordan du får et godt forhold til din krop.

Kender du privatsnak.dk?

privatsnak.dk kan du se film og læse om:

  • Hvad sker der, når man kommer i puberteten?
  • Hvad gør man, hvis man får bumser?
  • Hvordan kan man mærke, om man er forelsket?
  • Hvornår har man sex første gang?
  • Hvordan sætter man et kondom på?

… og mange andre spørgsmål.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat