Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Mine bryster!

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 15 år

Tak for dit brev. Det er godt at du skriver, når du kan mærke, at det er noget der går dig på.

Der er bestemt ikke noget galt med dine bryster. Ligesom alle andre kropsdele, ser bryster forskellige ud fra person til person.

Nogle har store bryster, mens andre har små bryster, og det kan også variere fra person til person hvor store brystvorterne er. Mange kvinder vil endda opleve, at deres ene bryst er større end det andet eller har en anden form. 

Der er ikke nogen bryster, der er mere "rigtige" end andre. Hvis du har lyst, kan du læse mere om bryster på Sexlinien: http://www.sexlinien.dk/emneside-piger/kvinders-kroppe/bryster.aspx

Bryster begynder for de fleste piger at vokse i puberteten, og de kan faktisk vokse og ændre form og størrelse igennem hele livet. Dine bryster stadig er i gang med at udvikle sig. Hvis det bliver ved med at gå dig på, kan du også tage en snak med sundhedsplejersken på din skole. Hun ved en masse om kroppens udvikling og kan måske være god at snakke med.

De bedste hilsner fra BørneTelefonen

 

 

Få flere råd og hjælp til Kroppen

I løbet af puberteten begynder din krop at ændre sig meget. Du begynder blandt andet at vokse mere, svede mere og få hår nye steder på kroppen. Hvis du er en dreng, begynder du også at producere sæd, og din stemme går i overgang. Hvis du er en pige, begynder dine bryster at vokse, og du får din menstruation. Vi har samlet en række spørgsmål og svar på alt det, man ikke tør spørge om ved både pigekroppen og drengekroppen.

På siden kan du også teste din viden om kønsorganerne, lære noget nyt i vores videoer, læse andre børns breve kroppen eller få gode råd til, hvordan du får et godt forhold til din krop.

Kender du privatsnak.dk?

privatsnak.dk kan du se film og læse om:

  • Hvad sker der, når man kommer i puberteten?
  • Hvad gør man, hvis man får bumser?
  • Hvordan kan man mærke, om man er forelsket?
  • Hvornår har man sex første gang?
  • Hvordan sætter man et kondom på?

… og mange andre spørgsmål.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat