Brev

Mine Boobs gynger

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 11 år

Jeg kan godt forstå, at det er rigtig irriterende, at dine boobs gynger. Det gør sikkert også lidt ondt.

Heldigvis findes der nogle gode bh´er - men det lyder som om, du måske ikke har fundet den rigtige bh endnu.

Jeg vil råde dig til at prøve at få fat i en sports-bh. Du finder dem i sportsforretninger. De findes med forskellig støtte. Derfor kan det være en god ide, at få hjælp til at finde den rette. Det kan du få damen i sportsforretningen til at hjælpe dig med. Eller din mor. Da en god sports-bh er lidt dyr, kan det være en god ide også at få dine forældre til at hjælpe dig med at købe den.

Bh´er til sport skal ikke have en bøjle i, da de skal være behageligt at have på. Når du prøver en, så kan du prøve at hoppe lidt op og ned. På den måde kan du mærke, hvordan bh´en føles. Den skal gerne sidde stramt - men du må alligevel regne med at dine bryster gynger lidt. 

Kærlig hilsen

BørneTelefonen

Få flere råd og hjælp til Kroppen

I løbet af puberteten begynder din krop at ændre sig meget. Du begynder blandt andet at vokse mere, svede mere og få hår nye steder på kroppen. Hvis du er en dreng, begynder du også at producere sæd, og din stemme går i overgang. Hvis du er en pige, begynder dine bryster at vokse, og du får din menstruation. Vi har samlet en række spørgsmål og svar på alt det, man ikke tør spørge om ved både pigekroppen og drengekroppen.

På siden kan du også teste din viden om kønsorganerne, lære noget nyt i vores videoer eller læse andre børns breve kroppen.

Du kan også deltage i afstemninger, prøve øvelser om selvværd og få gode råd til, hvordan du får et godt forhold til din krop.

Kender du privatsnak.dk?

privatsnak.dk kan du se film og læse om:

  • Hvad sker der, når man kommer i puberteten?
  • Hvad gør man, hvis man får bumser?
  • Hvordan kan man mærke, om man er forelsket?
  • Hvornår har man sex første gang?
  • Hvordan sætter man et kondom på?

… og mange andre spørgsmål.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat