Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Min vægt

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 14 år

Når man har det så svært med sin vægt, som du har, er det meget vigtigt at få hjælp. Der er ingen, der skal gå og være så kede af det, at de overvejer selvmord. Heller ikke dig! 

Selvom du gerne vil tabe dig, så tror jeg ikke, det er den ”hjælp”, du har allermest brug for. Jeg tror derimod også, at du skal have noget hjælp, så du lærer, at du er lige så meget værd som alle de andre fra din klasse.

Jeg kan forstå, at der bliver talt meget om vægt blandt dine klassekammerater. Er det mon noget, som jeres forældre og lærere kender til? Hvis ikke, så synes jeg, du skal overveje, om det ikke er en god ide at fortælle dem det. Det er nemlig de voksne, der skal sørge for, at I har det godt i klassen – og hvis man hører andre tale grimt om deres kroppe, kan det være rigtig svært ikke selv at blive påvirket.

Derfor tænker jeg, at det måske er en god ide at arbejde lidt med den måde, man ser på sig selv på. Ikke kun for din skyld. Men for hele klassens skyld. Mon ikke der er nogle af de andre, der også synes, at det er rigtig hårdt at høre på?! Du kan jo overveje, om du skal starte med at snakke lidt med din lærer eller måske dine forældre? Hvis det er lidt svært, kan du måske overveje at vise det brev, som du har skrevet herind? Det kan måske være starten på en god og ærlig snak.. 

Måske ved du det allerede. Men når man er på din alder, så sker der rigtig meget med kroppen. Nogle er mere spinkle, andre er måske lidt mere robuste – og andre er måske begyndt at få flere former i takt med, at kroppen ændrer sig fra barn til voksen. Det er helt normalt. Det betyder også, at man ikke skal sammenligne sig med andre. Det vigtigste er, at man selv er sund og rask! Og sundhed handler ikke kun om højde og vægt, men også rigtig meget om, hvordan man har det. I sidste ende er det allervigtigst. 

Jeg ved ikke, om det måske er en mulighed for dig, men når udseende og vægt fylder meget, kan det være dejligt at tale med en professionel, fx sundhedsplejersken på din skole. Mon det kunne være noget for dig? Det kan du jo overveje, hvis du har lyst til.  

Jeg håber rigtig meget, at mit svar har givet dig nogle ideer til, hvad du kan gøre. Det er i hvert fald vigtigt, at du får hjælp, så du stille og roligt kan få et godt forhold til din fantastiske krop.

Husk også, at du altid er velkommen til at kontakte BørneTelefonen på 116111.

De varmeste hilsner
BørneTelefonen 

Få flere råd og hjælp til Kroppen

I løbet af puberteten begynder din krop at ændre sig meget. Du begynder blandt andet at vokse mere, svede mere og få hår nye steder på kroppen. Hvis du er en dreng, begynder du også at producere sæd, og din stemme går i overgang. Hvis du er en pige, begynder dine bryster at vokse, og du får din menstruation. Vi har samlet en række spørgsmål og svar på alt det, man ikke tør spørge om ved både pigekroppen og drengekroppen.

På siden kan du også teste din viden om kønsorganerne, lære noget nyt i vores videoer, læse andre børns breve kroppen eller få gode råd til, hvordan du får et godt forhold til din krop.

Kender du privatsnak.dk?

privatsnak.dk kan du se film og læse om:

  • Hvad sker der, når man kommer i puberteten?
  • Hvad gør man, hvis man får bumser?
  • Hvordan kan man mærke, om man er forelsket?
  • Hvornår har man sex første gang?
  • Hvordan sætter man et kondom på?

… og mange andre spørgsmål.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat