Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Min tissemand

Nå jeg tisser er det ligesom om den puster sig op ude i spidsen af forhuden

noget i ved hvad er ?

Dreng, 13 år
Svar fra

Børnetelefonen

Kære du

Tak for dit brev. Det er helt normalt, at forhuden "puster sig op", når man tisser, og at det kan se ud som en hel lille ballon. Det er fordi din forhud ikke har trukket sig helt tilbage endnu - altså at den stadig er stram og ikke kan trækkes helt tilbage. I puberteten begynder hormonerne at påvirke det hele, så forhuden udvides og bliver mere elastisk. Det sker helt af sig selv.

Så det er altså helt almindeligt, og der er ikke noget at være urolig for. Hvis det begynder at gøre ondt, kan du overveje at få din læge til at kigge på det, men så længe du ikke er generet af det, tænker jeg egentlig bare, at du skal lade tiden gå, og så kommer det hele af sig selv. Det kan også være, at det bliver generende, fordi det sprøjter skævt, når du tisser, og så er det også en mulighed at snakke med lægen om at få en creme, der kan blødgøre forhuden.

Men som sagt - tag det roligt, det er ganske normalt.

De bedste hilsener fra BørneBrevkassen

Få flere råd og hjælp til Kroppen

I løbet af puberteten begynder din krop at ændre sig meget. Du begynder blandt andet at vokse mere, svede mere og få hår nye steder på kroppen. Hvis du er en dreng, begynder du også at producere sæd, og din stemme går i overgang. Hvis du er en pige, begynder dine bryster at vokse, og du får din menstruation. Vi har samlet en række spørgsmål og svar på alt det, man ikke tør spørge om ved både pigekroppen og drengekroppen.

På siden kan du også teste din viden om kønsorganerne, lære noget nyt i vores videoer eller læse andre børns breve kroppen.

Du kan også deltage i afstemninger, prøve øvelser om selvværd og få gode råd til, hvordan du får et godt forhold til din krop.

Kender du privatsnak.dk?

privatsnak.dk kan du se film og læse om:

  • Hvad sker der, når man kommer i puberteten?
  • Hvad gør man, hvis man får bumser?
  • Hvordan kan man mærke, om man er forelsket?
  • Hvornår har man sex første gang?
  • Hvordan sætter man et kondom på?

… og mange andre spørgsmål.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat