Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Min memstration er ikke kommet efter 2 måneder !

Hej BB.

Jeg fik min menstration 2 uger før sommerferien. Har haft den ca. 5 gange i think.. De to sidste gange var ikke så lange. Den sidste gang jeg havde det var kun 1 dag! Nu har jeg ikke haft det i omkring 2 måneder..

Er der noget galg? Det skal lige siges at jeg ikke har haft sex med nogen, så jeg er ikke gravid..

Pige, 13 år
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige, Tak for dit brev. Det er et godt spørgsmål, du stiller. Der er mange piger som har glæde af, at du har skrevet ind - for de har det på samme måde.

Jeg kan godt forstå, du undrer dig over, at din menstruation kommer på forskellige tidspunkter. Men jeg kan i hvert fald fortælle dig, at det er helt normalt, at menstruationen kommer på lidt forskellige tidspunkter i starten. For nogle piger går op til et år, før menstruationen begynder at komme på samme tidspunkt hver måned. For andre piger begynder menstruationen hurtigt at komme på samme tid. Det er helt normalt.

Når man får menstruation er det hormoner i kroppen der styrer det, og det tager sin tid før hormonerne er helt på plads, så menstruationen kommer på samme tidspunkt hver måned. Det må man have tålmodighed med, og måske bare have bind med i tasken indtil menstruation er regelmæssig.   Måske vil det være rart for dig at snakke med nogen om, hvad der sker med kroppen lige nu? Måske har du også andre spørgsmål omkring menstruation - eller omkring noget andet med din krop og udvikling?Jeg tænker på, om du mon har nogen at tale med om menstruation og udvikling om? Det kan f.eks. være dine forældre, en søster, en kusine, sundhedsplejerske på skolen eller veninder? Hvis du gerne vil høre mere om menstruation, kan du måske få en lærer til at vise dig, hvor sundhedsplejersken holder til på skolen? På nogle skoler kommer sundhedsplejersken også ud i klasserne og fortæller om pubertet og det der sker i den periode. Sommetider er det en lærer, måske en biologi lærer som fortæller, ellers er det noget man kan spørge om...hvis det er en idé?

Måske vil det også være rart, hvis du f.eks. snakker med din mor om det og får hende til at hjælpe dig lidt med at holde styr på, hvornår du har menstruation? Ellers synes jeg, at det jo virker til, at du selv har styr på hvornår den kommer og det er rigtig godt.Du er også meget velkommen til at ringe til Børnetelefonen på 116 111 og snakke lidt mere om det. Jeg kan i hvert fald godt forstå, at du er nysgerrig på, hvad der sker med din krop – og jeg synes, det er godt, du er opmærksom på, hvad der sker.De bedste hilsner, BørneTelefonen

Få flere råd og hjælp til Kroppen

I løbet af puberteten begynder din krop at ændre sig meget. Du begynder blandt andet at vokse mere, svede mere og få hår nye steder på kroppen. Hvis du er en dreng, begynder du også at producere sæd, og din stemme går i overgang. Hvis du er en pige, begynder dine bryster at vokse, og du får din menstruation. Vi har samlet en række spørgsmål og svar på alt det, man ikke tør spørge om ved både pigekroppen og drengekroppen.

På siden kan du også teste din viden om kønsorganerne, lære noget nyt i vores videoer, læse andre børns breve kroppen eller få gode råd til, hvordan du får et godt forhold til din krop.

Kender du privatsnak.dk?

privatsnak.dk kan du se film og læse om:

  • Hvad sker der, når man kommer i puberteten?
  • Hvad gør man, hvis man får bumser?
  • Hvordan kan man mærke, om man er forelsket?
  • Hvornår har man sex første gang?
  • Hvordan sætter man et kondom på?

… og mange andre spørgsmål.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat