Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Min krop

Kære Børne brevkasse.

Jeg er en pige på 11 år, som gerne vil have større bryster. Jeg har søgt på internettet, men har ikke fundet noget særligt.

Der er nogen der siger at man skal spise/drikke noget særligt for at få større naturlige bryster.

Håber i kan hjælpe :/

kh

Pige, 11 år
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 11 år

Tak for dit brev. Der er mange piger på din alder, som godt kunne tænke sig, at deres krop udviklede sig lidt hurtigere end den gør. Kroppen udvikler sig stille og roligt fra barn til ung i gennem teenageårene (13-19 år), nogen kommer i puberteten lidt før andre og nogen lidt senere end andre. Men du vil også så småt begynde at udvikle bryster. Nogen mærker lidt ømhed omkring brystet, og det er et tegn på, at man er på vej i puberteten. Det tager jo nogle år før brysterne er færdigudviklede. Dine bryster – og din krop i øvrigt – kan være under udvikling indtil du er i starten af 20’erne.

Der er ikke noget særligt du kan spise eller drikke for at få større naturlige bryster, men de skal nok komme helt af sig selv i takt med at du vokser og bliver ældre.

Hvis du har brug for at vide mere om kroppens udvikling, kan du evt. låne bøger om pubertet og kroppens udvikling på biblioteket. Du kan måske læse dem sammen med din mor, eller tale med hende om udvikling og pubertet. Så kan hun være med til at forklare dig om kroppens udvikling, og måske kan hun også fortælle dig, hvornår hun selv begyndte at få bryster osv. Den slags kan godt være arveligt. 

Jeg håber, at du kan bruge mit svar.

Mange kærlige hilsner
BørneTelefonen
 

Få flere råd og hjælp til Kroppen

I løbet af puberteten begynder din krop at ændre sig meget. Du begynder blandt andet at vokse mere, svede mere og få hår nye steder på kroppen. Hvis du er en dreng, begynder du også at producere sæd, og din stemme går i overgang. Hvis du er en pige, begynder dine bryster at vokse, og du får din menstruation. Vi har samlet en række spørgsmål og svar på alt det, man ikke tør spørge om ved både pigekroppen og drengekroppen.

På siden kan du også teste din viden om kønsorganerne, lære noget nyt i vores videoer eller læse andre børns breve kroppen.

Du kan også deltage i afstemninger, prøve øvelser om selvværd og få gode råd til, hvordan du får et godt forhold til din krop.

Kender du privatsnak.dk?

privatsnak.dk kan du se film og læse om:

  • Hvad sker der, når man kommer i puberteten?
  • Hvad gør man, hvis man får bumser?
  • Hvordan kan man mærke, om man er forelsket?
  • Hvornår har man sex første gang?
  • Hvordan sætter man et kondom på?

… og mange andre spørgsmål.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat