Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Min kønsdel for neden!!

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 14 år!

Tissekoner er forskellige fra hinanden. Ligesom kroppe er forskellige fra hinanden. Vi ligner hinanden på mange måder - og så er vi alligevel forskellige fra hinanden.

I de år, hvor vi udvikler os fra at være børn til at blive voksne, sker der virkeligt mange ting med os, fysisk og mentalt. Dén udvikling er forskellig fra person til person og tempoet, vi udvikler os i, er også forskelligt. Det er muligt, at din krop er lidt længere fremme i udviklingen lige nu - og det vil måske ændre sig om nogen tid, hvor nogle andre piger udvikler sig hurtigere end dig på nogle andre områder. 

 Når du læser brevene i Brevkassen, ser du, at vi sammenligner os med andre på alle mulige områder. Piger gør det. Drenge gør det. Alle mennesker gør det. Vi sammenligner os med hinanden med hensyn til bryster og kønsbehåring og menstruation og andre ting. Drenge sammenligner sig med hinanden på de områder, som er særlige for drenge. Det er helt almindeligt.

Måske er det især kønbslæberne, du har lagt mærke til er forskelllge - det er  i hvert fald ofte dem, som er mere tydelige at se . Du kan overveje at tjekke http://www.sexlinien.dk/emneside-piger/kvinders-kroppe/koenslaeber.aspx   og læse lidt mere om det, dér kan du finde mange oplysninger om kroppens udvikling. Husk at I er i udvikling, og vi udvikler os forskelligt og de forandringer bliver vi vi egentlig ved at have gennem livet. Lige i puberteten sker der rigtig mange store forandringer på vejen fra barn, ung og voksen.  

Kærlig hilsen

BørneTelefonen

 

 

 

Få flere råd og hjælp til Kroppen

I løbet af puberteten begynder din krop at ændre sig meget. Du begynder blandt andet at vokse mere, svede mere og få hår nye steder på kroppen. Hvis du er en dreng, begynder du også at producere sæd, og din stemme går i overgang. Hvis du er en pige, begynder dine bryster at vokse, og du får din menstruation. Vi har samlet en række spørgsmål og svar på alt det, man ikke tør spørge om ved både pigekroppen og drengekroppen.

På siden kan du også teste din viden om kønsorganerne, lære noget nyt i vores videoer, læse andre børns breve kroppen eller få gode råd til, hvordan du får et godt forhold til din krop.

Kender du privatsnak.dk?

privatsnak.dk kan du se film og læse om:

  • Hvad sker der, når man kommer i puberteten?
  • Hvad gør man, hvis man får bumser?
  • Hvordan kan man mærke, om man er forelsket?
  • Hvornår har man sex første gang?
  • Hvordan sætter man et kondom på?

… og mange andre spørgsmål.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat