Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

min kæreset….

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Hej 16 årig pige

Det lyder dejligt, at du har en sød kæreste som du er glad for.

Det er meget naturligt, når man er forelsket og har været sammen i en periode, at man kan få lyst til sex. Og det er så fint, at du tænker på om han også har lyst og ikke vil presse ham.

Jeg forstår ikke helt, hvad du mener med, at han ikke har ramt puberteten endnu - hvis du tænker på størrelsen af hans penis, kommer de i mange forskellige størrelser og former. Selvom man har en lille penis i slap tilstand kan den sagtens vokse i stiv tilstand. Men måske er der andre ting ved ham, som gør, at du ved at han ikke er i puberteten?

Det er selvfølgelig uheldigt, at du kom til at fnise lidt af ham og hans penis - måske kan du forklare ham, at du mere fnisede af hele situationen. Nu hvor det var første gang, og man let bliver lidt genert, kan det ofte komme ud i fnis og fjollede bemærkninger.

Fortæl ham, at du er vild med ham og elsker ham for den han er og for den måde han ser ud på. Fortæl ham, at du syns han er lækker og du gerne på et tidspunkt vil have sex med ham. Afhængig af hvad han svare, får du måske en fornemmelse for hvor langt han er. Måske skal I starte med at kæle med hinanden, røre ved hinanden og kysse med hinanden. Selve samlejet kan sagtens komme langt senere og vejen derhen kan være spændende og pirrende. Og i lære også hinanden at kende på en god og tryg måde.

Hvis du ikke helt ved hvordan du skal få det sagt, så skriv en besked til ham inden I skal ses, så kan I tale ud fra den. Det kan måske tage toppen af det lidt pinlige i snakken - det er jo også snakke man skal kunne have med dem man er tæt med.

Hvis du tænker på om der sker noget fordi, du er 16 år og han er 15 år, så er I begge over den seksuelle lavalder og næsten jævnaldrende. Så det vil være ok, så længe I er enige om at have sex og ikke tvinger den anden til noget, som går over grænsen.

Jeg vil ønske dig rigtig god fornøjelse med snakken og med kærsteriet.

Kærlig hilsen

BørneTelefonen

Har du spørgsmål til sex eller den første gang?

Den første gang kan for nogen være en stor ting. Og mange har allerede en forestilling om, hvordan det bliver. Derfor kan nogle opleve at blive nervøse, fordi de gerne vil have en god oplevelse. Men det betyder også, at det kan blive svært at slappe helt af. Nervøsiteten kan fx gøre det svære for drenge at få en stiv pik, og for pigerne at blive våde. Det bedste råd er derfor at tage det helt stille og roligt, og tale sammen om det. 

Det er helt almindeligt at blive nervøs eller usikker omkring sin første gang. Måske du er usikker på, om du kan finde ud af det? Om du vil kunne lide det? Hvornår du er klar? Eller om du ser ”rigtig” ud? 

Der findes ikke nogen rigtig eller forkert måde at se ud på. Kroppe og kønsdele ser forskellige ud. Læs mere her, og få flere gode råd til sex og den første gang! 

Quiz om sex, seksualitet og krop

Kender du til myterne?

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat