Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Mig

Hej BB

jeg er en pige på 10 år. Det er fordi. At nogle gange så mærker jeg såden en underlig følelse i den der nede. Jeg begynder at tænke på klamme ting som sex og såden nogle klamme ting:( jeg bliver helt rød i hovedet. Jeg vil virkelig gerne stoppe med det. Er det edenlig normalt i min alder? Jeg føler mig så underlig og dum?

Pige, 10 år
Svar fra

Børnetelefonen

Kære Pige på 10

Tak for dit brev til brevkassen. Jeg vil skynde mig at fortælle, at det du oplever er helt normalt. Når man er 10 år som dig kan sådan noget som sex godt være rigtig pinligt at tale om og jeg gætter på, det er derfor du bliver rød i hoved – det er mega sejt af dig, at du har skrevet herind selv om du måske syntes det er lidt pinligt.

Selvom det er helt normalt det, du mærker dernede, bliver jeg nysgerrig på, hvorfor du synes, at det er klamt at tænke på sex? Når man får den følelse dernede, så er det helt naturligt at tænke på sådan noget som sex og andre ting. Alle unge og voksne tænker på sex en gang i mellem – det er helt normalt. Det betyder nødvendigvis ikke, at man er klar til at have sex endnu. Jeg tænker, at det vil ændre sig når du bliver lidt ældre – så du ikke længer synes det er klamt.

Du skriver i dit brev, at du gerne vil stoppe med det, men det er ikke helt klart for mig, hvad det er du gerne vil stoppe med? At tænke på sex eller stoppe med at få følelsen dernede? Eller måske stoppe med at tænke det er klamt? Der er også nogle som rør ved sig selv dernede når de mærker den følelse, er det noget du har prøvet? Og er det i så fald det du gerne vil stoppe med?

Jeg håber mit svar til dig giver dig et billede af, at det er helt normalt det du oplever og, at det på ingen måder er klamt at tænke som du gør. Jeg håber derfor på, at du i stedet for, at føle det er underligt og dumt, at du tænker, at det er helt normalt – for det er det! Måske du i stedet for at tænke det er klamt kan overveje at prøve at nyde den følelse du mærker dernede, for jeg gætter på det er en rar følelse du mærker? 

Hvis du har brug for at tale mere om det er du velkommen til at skrive til brevkassen igen eller ringe sms eller chatte til børnetelefonen på 116111

Mange hilsner Børnetelefonen

 

Har du spørgsmål til sex eller den første gang?

Den første gang kan for nogen være en stor ting. Og mange har allerede en forestilling om, hvordan det bliver. Derfor kan nogle opleve at blive nervøse, fordi de gerne vil have en god oplevelse. Men det betyder også, at det kan blive svært at slappe helt af. Nervøsiteten kan fx gøre det svære for drenge at få en stiv pik, og for pigerne at blive våde. Det bedste råd er derfor at tage det helt stille og roligt, og tale sammen om det. 

Det er helt almindeligt at blive nervøs eller usikker omkring sin første gang. Måske du er usikker på, om du kan finde ud af det? Om du vil kunne lide det? Hvornår du er klar? Eller om du ser ”rigtig” ud? 

Der findes ikke nogen rigtig eller forkert måde at se ud på. Kroppe og kønsdele ser forskellige ud. Læs mere her, og få flere gode råd til sex og den første gang! 

Quiz om sex, seksualitet og krop

Kender du til myterne?

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat