Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Menstruationssmerter

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 13 år,

Tak for dit brev. Det lyder som om, at du gør, hvad du kan for at mindske smerterne så meget som muligt. Det er meget forskelligt fra person til person, hvor stærke menstruationssmerter man har. Men jeg kan godt forstå, at du har svært ved at tro, at det er meningen, det skal gøre så ondt i så mange dage.

Det er heldigvis meget sjældent, at man hele livet har smerter, hver gang man har menstruation. Der kan være lange perioder, hvor man næsten ikke mærker, at man har menstruation, mens man får meget stærke smerter i andre perioder – fx i maven, lænden og i hovedet.

Som du allerede ved, kan det være lindrende at lægge en varmedunk på maven eller ligge under en dyne, og det kan også hjælpe at lave lidt blid motion. Når du allerede gør de ting og tager Panodil, vil jeg råde dig til at tale med dine forældre om, at det simpelthen gør så ondt, at du gerne vil snakke med din læge. Lægen kan nemlig hjælpe dig med at finde ud af, om du skal have nogle andre smertestillende piller end Panodil. 
Hvis du har brug for at snakke med din læge alene, kan du finde hans/hendes telefonnummer på dit sygesikringskort

Det kan også være, at du har lyst til at tale med sundhedsplejersken på din skole om det? Han/hun kan fortælle dig lidt mere om, hvorfor du har smerter, og han/hun vil måske også kunne give dig lidt flere råd til, hvad du kan gøre, når det gør rigtig ondt. 

Hvis du har spørgsmål eller brug for at snakke lidt mere om det, er du meget velkommen til at ringe til os på BørneTelefonen på nummer 116 111 eller skrive til os på Chatten.

Rigtig god bedring!

De bedste tanker
BørneTelefonen

Få flere råd og hjælp til Kroppen

I løbet af puberteten begynder din krop at ændre sig meget. Du begynder blandt andet at vokse mere, svede mere og få hår nye steder på kroppen. Hvis du er en dreng, begynder du også at producere sæd, og din stemme går i overgang. Hvis du er en pige, begynder dine bryster at vokse, og du får din menstruation. Vi har samlet en række spørgsmål og svar på alt det, man ikke tør spørge om ved både pigekroppen og drengekroppen.

På siden kan du også teste din viden om kønsorganerne, lære noget nyt i vores videoer, læse andre børns breve kroppen eller få gode råd til, hvordan du får et godt forhold til din krop.

Kender du privatsnak.dk?

privatsnak.dk kan du se film og læse om:

  • Hvad sker der, når man kommer i puberteten?
  • Hvad gør man, hvis man får bumser?
  • Hvordan kan man mærke, om man er forelsket?
  • Hvornår har man sex første gang?
  • Hvordan sætter man et kondom på?

… og mange andre spørgsmål.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat