Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Menstruations smerter

Hej BB,

jeg er en pige på 13 år.

Jeg fik min “Mens” for 2 år siden. Men hver gang jeg har det får jeg de vildeste smerte! Jeg kan ikke spise noget og kan ikke bevæge mig. Jeg hader det for når det er “den tid på måneden” er det doublet så hårdt som for andre piger.

Jeg pjeler at tage panodiler når jeg har det man det bliver bare lidt mange piller! Jeg kaster nogen gange op inde jeg for det og får feber;( Alle mine veninder har aldrig smarter! Jeg bruger bind for de meste, men nogen gange (ikke så tit) tamponer!

Men mor vil ikke havde jeg tager P-piller (det skulle hjælpe på smerterne) fordi jeg er så ung og ikke har brug får et “skud homoner” som der jo er i P-piller!

Jeg er virkelig træt af tage havde så ondt seks dage om måneden. Min mor havde ikke selv så mange smerter så det er lidt mærkelig jeg skulle være så uheldig..

Hjææælp!

Pige, 13 år
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige

Mange tak for dit brev. Du skriver, at du gerne vil have en menstruation, som er mere normal, og som ikke ødelægger din hverdag. Sådan som du beskriver din menstruation, kan jeg godt forstå, at det må være meget generende for dig, og jeg kan godt forstå, at du ønsker dig en mere normal menstruation.

Når jeg læser dit brev, kommer jeg til at tænke på, om du mon har besøgt din læge og fortalt ham/hende om din menstruation? Når nu det er til så stor gene for dig, og med smerter, kvalme og hovedpine... Det kan også være, at du har mere lyst til at starte med at besøge sundhedsplejersken på din skole og tale med hende om, hvilke muligheder du har for at få en nemmere hverdag med din menstruation? I hvert fald tænker jeg, at det er vigtigt, at du får talt med en voksen om det.

Det kan godt være, at din mor vil lytte mere til din læge eller sundhedsplejersken, hvis de fx foreslår, at du får p piller for at afhjælpe dine gener. Måske har de erfaring for, at menstruations smerterne kan ændre sig efter fx ½ års brug af p piller? Måske kender de til nogle andre, mildere hormon piller, der kan afhjælpe din situation? Det kan godt være, at din mor ikke bliver overbevist, men så har du forsøgt.

Igen skal du have tak for dit brev, og du skal vide, at du altid er velkommen til at ringe til os på BørneTelefonen på 116 111 eller skrive til os igen på enten BørneChatten eller BørneBrevkassen.

Med venlig hilsen BørneBrevkassen

Få flere råd og hjælp til Kroppen

I løbet af puberteten begynder din krop at ændre sig meget. Du begynder blandt andet at vokse mere, svede mere og få hår nye steder på kroppen. Hvis du er en dreng, begynder du også at producere sæd, og din stemme går i overgang. Hvis du er en pige, begynder dine bryster at vokse, og du får din menstruation. Vi har samlet en række spørgsmål og svar på alt det, man ikke tør spørge om ved både pigekroppen og drengekroppen.

På siden kan du også teste din viden om kønsorganerne, lære noget nyt i vores videoer, læse andre børns breve kroppen eller få gode råd til, hvordan du får et godt forhold til din krop.

Kender du privatsnak.dk?

privatsnak.dk kan du se film og læse om:

  • Hvad sker der, når man kommer i puberteten?
  • Hvad gør man, hvis man får bumser?
  • Hvordan kan man mærke, om man er forelsket?
  • Hvornår har man sex første gang?
  • Hvordan sætter man et kondom på?

… og mange andre spørgsmål.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat