Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Menstruation?

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Hej pige 

Du skriver, at du har set en størknet brun plet på størrelse med tre ærter i dine trusser, og spørger om det rent faktisk er blod. Du skriver også, at du ikke har fået din menstruation endnu, men har oplevet udflåd tre gange henover et år. 

Ud fra det du beskriver, kunne det godt være en slags blod i form af brunligt udflåd, som er helt naturligt i tiden inden, man får sin første menstruation. 

De fleste piger får deres første menstruation, når de er mellem 10-14 år, men nogle piger får det tidligere og andre lidt senere. 

Den første gang en pige får menstruation, vil der måske bare komme en lille smule blod eller brunligt udflåd. Nogle piger oplever, at de har udflåd nogle måneder og så kommer deres første menstruation, andre har udflåd i op til 3 år før menstruationen kommer. Farven på blodet kan skifte mellem rødt og mørkebrunt – i starten og slutningen af menstruationen er det ofte mørkebrunt.

De første år man har menstruation, skal kroppen lige vænne sig til det. Mange piger oplever, at der går to måneder eller mere mellem deres menstruationer. Dette kaldes at have uregelmæssige menstruationer, og det er helt almindeligt – særligt for unge piger. Derfor er det også helt normalt, at du har oplevet blod i form at brunligt udflåd 3 gange på et år.

Jeg vil råde dig til at tale med din mor, som sikkert også har haft samme tanker og spørgsmål om menstruation, da hun var i din alder. Det kan også være en søster eller en god veninde, som har prøvet at have samme tvivl omkring menstruation. Det er altid godt at have nogle at dele sine tanker med. 

Hvis du tjekker Brevkassen, kan du se, at menstruation tit giver anledning til forskellige spørgsmål og tvivl. Du kan også læse mere om udflåd og menstruation på http://www.sexlinjen.dk og http://www.privatsnak.dk

Kærlig hilsen Børnetelefonen.

 

 

 

 

 

 

Få flere råd og hjælp til Kroppen

I løbet af puberteten begynder din krop at ændre sig meget. Du begynder blandt andet at vokse mere, svede mere og få hår nye steder på kroppen. Hvis du er en dreng, begynder du også at producere sæd, og din stemme går i overgang. Hvis du er en pige, begynder dine bryster at vokse, og du får din menstruation. Vi har samlet en række spørgsmål og svar på alt det, man ikke tør spørge om ved både pigekroppen og drengekroppen.

På siden kan du også teste din viden om kønsorganerne, lære noget nyt i vores videoer, læse andre børns breve kroppen eller få gode råd til, hvordan du får et godt forhold til din krop.

Kender du privatsnak.dk?

privatsnak.dk kan du se film og læse om:

  • Hvad sker der, når man kommer i puberteten?
  • Hvad gør man, hvis man får bumser?
  • Hvordan kan man mærke, om man er forelsket?
  • Hvornår har man sex første gang?
  • Hvordan sætter man et kondom på?

… og mange andre spørgsmål.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat