Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Menstruation

Hej
 
jeg har fået menstruation, men jeg tør ikke at sige det til min mor, hvad gør jeg?

Pige, 11 år
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 11 år,

Tak for dit brev. Jeg kan godt forstå, det kan være skræmmende at få sin menstruation for første gang, det er også lidt tidligt som 11-årig, men det er helt normalt.

I dit brev skriver du, at du ikke tør fortælle din mor, at du har fået din menstruation. Mange unge piger synes, at det er lidt pinligt at snakke om menstruation – er det mon sådan du har det?

Jeg synes dog, at det er vigtigt, at du får snakket med din mor, da hun kan hjælpe dig med fx at købe bind. Du har måske også nogle spørgsmål eller bekymringer i forbindelse med menstruation, som din mor kan hjælpe dig med at svare på. Ofte kan sundhedsplejersken på din skole også komme med gode råd.

Når du skal snakke med din mor, kunne det måske være en mulighed at vise hende vores breve. En anden idé kunne være, at du først snakkede med en god veninde eller ven, og I sammen kunne øve, hvordan du får talt med din mor. Det kan også være en idé at skrive det til hende i en sms, når hun har læst din sms, kan det være at hun ringer til dig, eller du ringer til hende og snakker med hinanden om det. Vil det være en idé, hvis det er svært at sig det til hende face to face?

Jeg kan godt forstå, at det kan være svært at snakke om sin menstruation, men det er en helt naturlig del af kroppens udvikling, og noget alle piger oplever. Jeg er sikker på, at din mor nok skal være forstående - hun har jo også selv fået sin første menstruation og får det nok stadigvæk. 

Pas godt på dig selv,

Kærlig hilsen BørneTelefonen 

Få flere råd og hjælp til Kroppen

I løbet af puberteten begynder din krop at ændre sig meget. Du begynder blandt andet at vokse mere, svede mere og få hår nye steder på kroppen. Hvis du er en dreng, begynder du også at producere sæd, og din stemme går i overgang. Hvis du er en pige, begynder dine bryster at vokse, og du får din menstruation. Vi har samlet en række spørgsmål og svar på alt det, man ikke tør spørge om ved både pigekroppen og drengekroppen.

På siden kan du også teste din viden om kønsorganerne, lære noget nyt i vores videoer, læse andre børns breve kroppen eller få gode råd til, hvordan du får et godt forhold til din krop.

Kender du privatsnak.dk?

privatsnak.dk kan du se film og læse om:

  • Hvad sker der, når man kommer i puberteten?
  • Hvad gør man, hvis man får bumser?
  • Hvordan kan man mærke, om man er forelsket?
  • Hvornår har man sex første gang?
  • Hvordan sætter man et kondom på?

… og mange andre spørgsmål.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat