Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Menstruation

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 16

Tak for dit brev.

Det er rigtig godt, at du holder godt styr på din cyklus og nu reagerer på, at den er mere uregelmæssig end den har været tidligere. Det er super.  Der kan godt være forskel og uregelmæssigheder i cyklus, uden at det betyder der er noget galt.

Jeg er ikke læge og jeg kan derfor desværre ikke give dig et svar på, hvad det mon kan skyldes, at den er begyndt at blive lidt uregelmæssig eller om det er normalt at cyklussen ændrer sig med tiden.

Der kan være forskellige årsager, og derfor vil jeg allerhelst råde dig til at gå til din læge. Din læge kan give dig mere konkrete svar om, hvad det kan handle om. Du har selv mulighed for at ringe og tale med lægen i telefonen - det kan være i lægens telefontid, måske skrive til din læge over webkonsultation eller bestille en tid hos din læge. Nummeret til din læge står på dit sundhedskort, hvis din læge har en webside, er der måske også mulighed for, at du kan skrive til din læge. Nogen gange skal man oprette en profil for at kunne logge sig ind. Hvis det er muligt, så tænker jeg, det står på lægens hjemmeside.

Måske kan du forberede dig lidt til besøget eller samtale med din læge, ved at tænke over, om der er andet i dit liv der har ændret sig over den sidste tid: Kost, soverytmer, livsstil, tanker, stress, sorg eller andre ting? Nogle gange kan det nemlig være, at der er noget i ens liv som ændrer sig og så har det betydning for måske netop cyklussen. Ellers kunne det måske være en ide at tale med f.eks. din mor om det, og hun kan måske også hjælpe dig med at komme i tanke om, om der er noget der har ændret sig i dit liv på det sidste?

Hvis du ikke er tryg ved din læge, har du mulighed for at få en tid hos en anden læge. 

Jeg håber mit svar kan hjælpe dig og at du ved et besøg hos lægen kan få lidt klarhed og mere præcist svar på dit spørgsmål.  

Kærlig hilsen BørneTelefonen

 

Få flere råd og hjælp til Kroppen

I løbet af puberteten begynder din krop at ændre sig meget. Du begynder blandt andet at vokse mere, svede mere og få hår nye steder på kroppen. Hvis du er en dreng, begynder du også at producere sæd, og din stemme går i overgang. Hvis du er en pige, begynder dine bryster at vokse, og du får din menstruation. Vi har samlet en række spørgsmål og svar på alt det, man ikke tør spørge om ved både pigekroppen og drengekroppen.

På siden kan du også teste din viden om kønsorganerne, lære noget nyt i vores videoer eller læse andre børns breve kroppen.

Du kan også deltage i afstemninger, prøve øvelser om selvværd og få gode råd til, hvordan du får et godt forhold til din krop.

Kender du privatsnak.dk?

privatsnak.dk kan du se film og læse om:

  • Hvad sker der, når man kommer i puberteten?
  • Hvad gør man, hvis man får bumser?
  • Hvordan kan man mærke, om man er forelsket?
  • Hvornår har man sex første gang?
  • Hvordan sætter man et kondom på?

… og mange andre spørgsmål.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat