Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Menstrations smerter

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære du
Tak for dit brev om menstruationssmerter. Det er ikke særlig rart, at det gør så ondt hver måned.
For at hjælpe på menstruationssmerter kan man prøve tage et par smertestillende piller (ikke mere end det), et varmt bad eller lægge med en varmedunk over underlivet, og prøve at slappe så godt af, man kan. Det er også godt, hvis man til daglig er aktiv og dyrker motion i løbet af ugen.
Hvis man har meget stærke smerter og kraftige blødninger, og intet af ovenstående hjælper på smerterne, kan man snakke med sin læge, om p-piller vil kunne hjælpe en.
P-piller er på recept, og derfor skal man til lægen for at få dem. Når du er under 15 år, skal din far godkende, at du får p-piller, men du kan godt ringe og snakke med lægen om det først. Nummeret til lægen står på dit sygesikringsbevis.
Selvom jeg godt kan forstå, at det er svært at snakke med sin far om, håber jeg meget, at du alligevel har mod til det. Jeg er sikker på at han gerne vil hjælpe dig. Måske kunne du vise ham dette svar - hvis det er svært at snakke om? Eller måske har du en anden i familien, der kan hjælpe dig? En farmor eller mormor, en tante, faster, moster, kusine? Måske kunne det være rart at have en af dem med til lægen, hvis det føles forkert, at din far skal med?

Du kan også starte med at snakke med sundhedsplejersken på din skole. Hun kan være rigtig god at snakke med om kroppens udvikling, og hun kan måske også hjælpe dig med, hvordan du får snakket med din far om det på en god måde.
Jeg håber, du kan bruge mine forslag. Du er meget velkommen til at ringe på BørneTelefonen og snakke mere om det, f.eks hvis du stadig synes det er svært at tale med din far om det. 
Held og lykke med det. 
Med venlig hilsen BørneTelefonen

Få flere råd og hjælp til Kroppen

I løbet af puberteten begynder din krop at ændre sig meget. Du begynder blandt andet at vokse mere, svede mere og få hår nye steder på kroppen. Hvis du er en dreng, begynder du også at producere sæd, og din stemme går i overgang. Hvis du er en pige, begynder dine bryster at vokse, og du får din menstruation. Vi har samlet en række spørgsmål og svar på alt det, man ikke tør spørge om ved både pigekroppen og drengekroppen.

På siden kan du også teste din viden om kønsorganerne, lære noget nyt i vores videoer, læse andre børns breve kroppen eller få gode råd til, hvordan du får et godt forhold til din krop.

Kender du privatsnak.dk?

privatsnak.dk kan du se film og læse om:

  • Hvad sker der, når man kommer i puberteten?
  • Hvad gør man, hvis man får bumser?
  • Hvordan kan man mærke, om man er forelsket?
  • Hvornår har man sex første gang?
  • Hvordan sætter man et kondom på?

… og mange andre spørgsmål.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat