Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Mens

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 14 år

Jeg kan godt forstå, at det gør dig utryg, at din menstruation har sprunget nogle måneder over. Og at du kan føle dig usikker på, hvad der sker. Det er godt, at du er opmærksom og mærker efter, hvordan din krop har det.

Jeg læser ud fra dit brev, at du før har oplevet, at din menstruation har sprunget over. Nogle piger vil opleve, at deres menstruation er meget uregelmæssig, og det behøver slet ikke betyde, at der er noget galt.

Der er mange ting, der kan påvirke menstruationen. Du nævner fx selv, at du har fået nye spiserutiner og at du har haft meget angst på det sidste. Det er ikke rart, at gå og bekymre sig. Derfor tænker jeg, at det ville være en god idé at få det tjekket hos din læge. 

Du har allerede snakket med din mor om, at du ikke har haft din menstruation i nogle måneder. Måske kan du sammen med din mor bestille en tid til lægen? Du kan også altid tale med sundhedsplejersken på din skole. Hun er vant til at tale med piger om menstruation.

De bedste hilsner fra BørneTelefonen

Få flere råd og hjælp til Kroppen

I løbet af puberteten begynder din krop at ændre sig meget. Du begynder blandt andet at vokse mere, svede mere og få hår nye steder på kroppen. Hvis du er en dreng, begynder du også at producere sæd, og din stemme går i overgang. Hvis du er en pige, begynder dine bryster at vokse, og du får din menstruation. Vi har samlet en række spørgsmål og svar på alt det, man ikke tør spørge om ved både pigekroppen og drengekroppen.

På siden kan du også teste din viden om kønsorganerne, lære noget nyt i vores videoer, læse andre børns breve kroppen eller få gode råd til, hvordan du får et godt forhold til din krop.

Kender du privatsnak.dk?

privatsnak.dk kan du se film og læse om:

  • Hvad sker der, når man kommer i puberteten?
  • Hvad gør man, hvis man får bumser?
  • Hvordan kan man mærke, om man er forelsket?
  • Hvornår har man sex første gang?
  • Hvordan sætter man et kondom på?

… og mange andre spørgsmål.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat