Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Mens.

Hej BB.

Jeg er en pige på 13 år.

Her for nogle måneder siden fik jeg min første menstruation, eller gjorde jeg?

Jeg fik den lige efter at have onaneret ved klitoris, og jeg har ikke blødt siden da.

Var det min mens. Eller havde det noget af gøre med at jeg onaneret.

Det skal lige siges at jeg er 100 % jomfru og jeg syntes stadig det med sex er ulækkert, men det er rart at udforske lidt.
 
Jeg håber i kan hjælpe med mit spørgsmål.

Mvh Pandaen

Pige, 13 år
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 13
Tak for dit brev. Det kan meget vel tænkes at det var din første menustration du fik efter du havde onaneret. Det har formentlig ikke noget at gøre med at du onanerede, den var sikkert kommet alligevel. Det er helt naturligt at få menustration som 13 årig. I starten vil den nok ikke komme regelmæssigt, så det kan være svært at vide hvornår den kommer igen. Når du stadig synes at det er lidt ulækkert med sex, tænker jeg, at det er fordi du endnu ikke er klar til at have sex med en anden, og det er helt fint at vente med det. Derfor synes jeg det lyder godt at du er gået igang med at prøve at udforske lidt omkring sex med dig selv, inden du får de første erfaringer med sex med en anden. Det er en god måde at lære dig selv at kende på. Du skal jo bare vente med at have sex med andre indtil du møder en som du er så glad for at du ikke kan lade være.
Hvis du gerne vil læse noget mere om sex og menustration kan du måske læse lidt på www.sexlinien.dk. Det er en hjemmeside som er lavet af unge og for unge om sex. Det er nok også en god ide at tale med din mor om menustration, hvis du ikke allerede har gjort det, så hun også ved at du er ved at få den.
Kærlig hilsen BørneBrevkassen

Få flere råd og hjælp til Kroppen

I løbet af puberteten begynder din krop at ændre sig meget. Du begynder blandt andet at vokse mere, svede mere og få hår nye steder på kroppen. Hvis du er en dreng, begynder du også at producere sæd, og din stemme går i overgang. Hvis du er en pige, begynder dine bryster at vokse, og du får din menstruation. Vi har samlet en række spørgsmål og svar på alt det, man ikke tør spørge om ved både pigekroppen og drengekroppen.

På siden kan du også teste din viden om kønsorganerne, lære noget nyt i vores videoer, læse andre børns breve kroppen eller få gode råd til, hvordan du får et godt forhold til din krop.

Kender du privatsnak.dk?

privatsnak.dk kan du se film og læse om:

  • Hvad sker der, når man kommer i puberteten?
  • Hvad gør man, hvis man får bumser?
  • Hvordan kan man mærke, om man er forelsket?
  • Hvornår har man sex første gang?
  • Hvordan sætter man et kondom på?

… og mange andre spørgsmål.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat