Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Meget nervøs for at starte i gymnasiet.

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære dreng på 15 år Mange tak for dit brev til BørneBrevkassen, hvor du fortæller om dine bekymringer, når du næste år skal videre på gymnasiet. Når jeg læser dit brev tænker jeg, at de følelser du beskriver, virker helt normale… Du er i puberteten, nogle vokser hurtigt, andre lidt langsommere, nogle bliver høje andre knap så høje. I det hele taget bekymrer mange teenagers i netop din alder sig utrolig meget om deres udseende, og hvordan andre opfatter dem… Jeg tænker det vigtigste er, at du er dig selv… Som du selv skriver, så har du nogle gode venner, som opfatter dig som en 15 årig, fordi du er moden som en 15 årig og opfører dig som en… Når du næste år kommer i gymnasiet, så tror jeg, at de nye klassekammerater hurtigt kan høre at du er 15, det kommer hurtigt frem, i samtaler og de måder I er sammen. Men, jeg kan godt forstå, at du er spændt på og tænker over, om det kommer til at gå godt. Når man møder nye mennesker, så tager det altid lidt tid, inden man har sporet sig ind på hinanden og fundet ud af, hvem man har kemi med, og hvem man ikke har… Jeg tænker også, det er vigtigt, at man i starten er social og måske lige bliver en time ekstra en eftermiddag og drikker en cola med de nye klassekammerater, på den måde undgår man at falde udenfor fællesskabet ved ikke at være til stede. De fleste gymnasier laver intro dage, hvor de har fokus på, at I nye studerende skal lære hinanden at kende. Det plejer, at være lege og andet som ryster jer sammen. Så det er allerede de første dage, der er mulighed for, at I alle får mere ro overfor hinanden, og nok også her man kan fornemme, at I alle er spændte og nervøse for, om det går godt. Det tror jeg, gælder de fleste nye 1. g’er…?Måske kunne det også være en idé, at opsøge fritidsaktiviteter sammen med andre fra klassen, så man på den måde hurtigt får opbygget nye venskaber på baggrund af andet end skolen… En anden tanke er, at det betyder rigtig meget, hvordan man selv er indstillet. Hvis man går ind til alt det nye med et åbent sind og lysten til at det skal blive 3 gode år, ja så er oddsene for, at det lykkes også bedre… Du lyder som en fornuftig og tænksom ung fyr, og jeg tænker, at du nok skal få nogle gode år på gymnasiet. Til sidst vil jeg sige, at selvom du får en masse nye venner, så hold fast i de gamle. Der kommer også en tid i og efter gymnasiet, og gamle venner er guld værd… Hvis du får brug for at tale med en anonym voksen, er du altid velkommen på Børnetelefonen på 116 111, hvor der sidder en rådgiver klar til at hjælpe dig alle hverdage fra kl. 11-23 og i weekenden fra kl. 11-19. Held og lykke med det heleDe bedste ønskerBørneBrevkassen

Få flere råd og hjælp til Kroppen

I løbet af puberteten begynder din krop at ændre sig meget. Du begynder blandt andet at vokse mere, svede mere og få hår nye steder på kroppen. Hvis du er en dreng, begynder du også at producere sæd, og din stemme går i overgang. Hvis du er en pige, begynder dine bryster at vokse, og du får din menstruation. Vi har samlet en række spørgsmål og svar på alt det, man ikke tør spørge om ved både pigekroppen og drengekroppen.

På siden kan du også teste din viden om kønsorganerne, lære noget nyt i vores videoer, læse andre børns breve kroppen eller få gode råd til, hvordan du får et godt forhold til din krop.

Kender du privatsnak.dk?

privatsnak.dk kan du se film og læse om:

  • Hvad sker der, når man kommer i puberteten?
  • Hvad gør man, hvis man får bumser?
  • Hvordan kan man mærke, om man er forelsket?
  • Hvornår har man sex første gang?
  • Hvordan sætter man et kondom på?

… og mange andre spørgsmål.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat