Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Mange drenge overskrider mine grænser

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 13 år

Mange tak for dit brev. Det kan være en smule forvirrende, når kroppen forandrer sig og man begynder at ligne en kvinde mere end et barn. Det kan være en smule grænseoverskridende, hvis andre kommenterer på det, hvis man måske ikke er parat til det, eller i det hele taget, hvis det er fremmede der gør det, på den måde, du beskriver.

Så jeg kan godt forstå, at det gør dig utilpas og at det ikke lige er nemt, at tage det som et kompliment i situationen.

Det vigtige er, hvordan du oplever det. Hvis du bliver utilpas af, at der bliver råbt efter dig, hvilket jeg helt bestemt kan forstå, så er du i din gode ret til at sige fra.

Jeg tror, at der er mange, drenge som piger, der ville føle sig ubehageligt tilpas af at blive råbt efter. Også selvom det der bliver råbt, umiddelbart kan lyde af en kompliment. Hvis man gerne vil give andre en kompliment, så må man sige det til vedkommende på en venlig og ordentlig måde. At råbe det, som du beskriver, er hverken venligt eller ordentligt. Tværtimod.

Det er svært at vide, hvad du kan sige til dem. Det kommer lidt an på situationen, og om du er nogenlunde tryg ved det. Det er helt okay, at sige bestemt fra overfor det, fx. ved at bede dem passe sig selv eller sige, at du ikke ønsker de taler til dig. Det er helt okay at sige sådan. Jeg lover dig, at de fleste mennesker ved godt inderst inde, at det ikke er okay, at de står og råber sådan.

Hvis du har mulighed for det, kan det måske også være en hjælp, hvis du bliver støttet af en veninde eller en anden person/voksen, der kan fortælle de her personer, at det ikke er okay. Hvis det er fyre du, eller andre kender, så er det også okay at de får af vide, at de skal stoppe med at stå og råbe efter dig, eller nogen andre. Det kan være rigtig ubehageligt. 

Og hvis man gerne vil i kontakt med en pige eller dreng, så er det altså også sjældent at det virker. 

Jeg håber, at svaret her har kunne hjælpe en smule.

Mange venlige hilsner Børnetelefonen

Få flere råd og hjælp til Kroppen

I løbet af puberteten begynder din krop at ændre sig meget. Du begynder blandt andet at vokse mere, svede mere og få hår nye steder på kroppen. Hvis du er en dreng, begynder du også at producere sæd, og din stemme går i overgang. Hvis du er en pige, begynder dine bryster at vokse, og du får din menstruation. Vi har samlet en række spørgsmål og svar på alt det, man ikke tør spørge om ved både pigekroppen og drengekroppen.

På siden kan du også teste din viden om kønsorganerne, lære noget nyt i vores videoer, læse andre børns breve kroppen eller få gode råd til, hvordan du får et godt forhold til din krop.

Kender du privatsnak.dk?

privatsnak.dk kan du se film og læse om:

  • Hvad sker der, når man kommer i puberteten?
  • Hvad gør man, hvis man får bumser?
  • Hvordan kan man mærke, om man er forelsket?
  • Hvornår har man sex første gang?
  • Hvordan sætter man et kondom på?

… og mange andre spørgsmål.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat