Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Mærkelige bryster?

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 14 år

Tak for dit brev. Jeg tror, at der er mange unge piger, der går med de samme tanker om kroppens udvikling, så det er godt, du skriver herind.

Som du selv skriver, så er det nemlig helt normalt, at brysterne ikke sidder helt tæt eller hænger lidt.

Det er vigtigt at huske på, at alle kroppe er forskellige, og at bryster derfor også har mange forskellige former og størrelser. Meget få kvinder har faktisk bryster, der er ens, og det ene vil ofte være større end det andet. Flere unge piger og kvinder har bryster, der sidder lidt til hver sin side. Det er meget naturligt.

Det kan måske også være rart for dig at vide, at bryster vokser igennem hele puberteten, så de kan faktisk ændre sig hele livet igennem. Hvis man fx tager på, kan de vokse og de kan blive mindre, hvis man taber sig.

Dine bryster kan altså stadig udvikle sig og ændre form. 

Når brysterne vokser, kan man hjælpe dem på vej ved at bruge en god top eller bh. Det kan også, for nogen, hjælpe lidt på formen. Du kan måske snakke med din mor om, at I sammen går i en undertøjsforretning og finder den helt rigtige bh til dig?

Jeg håber, at du har fået svar på dine spørgsmål. 

Mange hilsner fra

BørneTelefonen

Få flere råd og hjælp til Kroppen

I løbet af puberteten begynder din krop at ændre sig meget. Du begynder blandt andet at vokse mere, svede mere og få hår nye steder på kroppen. Hvis du er en dreng, begynder du også at producere sæd, og din stemme går i overgang. Hvis du er en pige, begynder dine bryster at vokse, og du får din menstruation. Vi har samlet en række spørgsmål og svar på alt det, man ikke tør spørge om ved både pigekroppen og drengekroppen.

På siden kan du også teste din viden om kønsorganerne, lære noget nyt i vores videoer, læse andre børns breve kroppen eller få gode råd til, hvordan du får et godt forhold til din krop.

Kender du privatsnak.dk?

privatsnak.dk kan du se film og læse om:

  • Hvad sker der, når man kommer i puberteten?
  • Hvad gør man, hvis man får bumser?
  • Hvordan kan man mærke, om man er forelsket?
  • Hvornår har man sex første gang?
  • Hvordan sætter man et kondom på?

… og mange andre spørgsmål.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat