Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Lavt selvværd, ked af det og har ikke lyst til at spise

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære Pige på 14 år

Det er super godt, at du skriver herind til brevkassen, for du vil være glad igen og det kan være svært at klare alene.

Du kæmper virkeligt, det kan jeg læse, for du har prøvet flere forskellige ting af for at få det bedre. Du er stoppet med at skære i dig selv, så stærkt! Og du har fundet ud af at det hjælper dig meget at skrive dine tanker ned. Derudover ønsker du at få medicin for at få hjælp til at føle dig glad engang imellem igen. Jeg er fuld af beundring over din styrke. 

For mig lyder det, som om du står alt for meget alene med det hele. Måske er det grunden til, at du tidligere har skåret i dig selv, at du har svært ved at spise og at du har brug for at kunne skrive dine tanker ned, for at få dem ud. Du føler dig alene med alt der her, og netop det vil jeg forsøge at hjælpe dig med.

Jeg er bekymret for dig, og jeg mener, at du skal have mere hjælp af voksne, der kan være der for dig. Mere end dine forældre måske lige nu kan klare.

Der er flere muligheder for dig. Den ene er, at du kan tage fat i de voksne, der har udredt dig for ADD/ADHD. Er der her en psykolog, lærer eller pædagog som du har snakket med, og som du kunne overveje at tale med igen? Hvem foreslog piller til dig, og kan du tale med denne voksen igen? Forklar, at du ønsker piller, men at dine forældre ikke vil støtte dig her. Så kan den voksne tale med dine forældre igen, Og du kan måske finde ud af, om der er en grund til, at du ikke må få pillerne. Og om der så er noget andet, der kan hjælpe dig. om det igen. 

En anden mulighed er, at du taler med en rådgiver hos det, der hedder LMS (det står for Landsforeningen mod spiseforstyrrelse og selvskade). De er gode til at lytte, og de kan hjælpe når man har problemer med at skade sig selv og problemer med lysten til at spise.  Her vil du kunne få en voksen mentor, som du kan tale med en gang om ugen. Eller en støttegruppe med andre børn og unge, der har det som dig. For du er ikke alene, der er mange andre, der har det som dig og som vil kunne lytte til dig og forstå dig. 

Derudover lyder det som om, det lige nu er svært for dig at tale om det her med dine forældre. Måske ved dine forældre ikke, hvordan de skal hjælpe dig, selvom de gerne vil. Du kan overveje at vise dine forældre mit svar - så kan de hjælpe dig med at kontakte LMS. Du kan også fortælle dem, at de er velkommen til at ringe til os på ForældreTelefonen på tlf 35 55 55 57, hvis de vil have gode råd til, hvordan de støtter dig. 

Jeg tror, at det er vigtigt, at du går videre med det her - og bliver ved med at søge hjælp. Om du vælger at kontakte LMS, en psykolog, lærer, pædagog eller forsøger at få dine forældre til søge hjælp så de bedre kan støtte dig - det er op til dig. Men du har flere muligheder. Du kan vælge at tale om det, men er det nemmere, kan du også vise det her brev til den voksne.

Det, at du har skrevet herind, viser mig, at du har modet til at tale om, hvordan du har det. Du har en vilje til at få det ændret. Derfor tror jeg også på, at du tør at gøre noget. Det er lige netop det mod, du skal bruge nu.

Jeg håber det bedste for dig

Kærlig hilsen BørneTelefonen

"alene" hør andres fortællinger

Hør YouTuber og influencer Emilie Briting og 17-årige Martha tale om at sige det højt, hvis man har det svært, og hvem man kan gå til.

Hjælpesætning
Få en hjælpesætning, der kan minde dig om, at du godt kan klare det, og at du er god nok!

Hvilken sætning hjælper dig?

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat