Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Lav

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 12 år

Jeg kan godt forstå, du blev ked af det over sådan en kommentar. Jeg tænker på, om din ven mon ved, at du er ked af din højde? Hvis ikke, skal han vide, at han har gjort dig ked af det. Mon du har mod på at sige det til ham? Du kan fx sige: "Jeg har tænkt på noget, som jeg har brug for at sige til dig..". På den måde får du tydeligt sagt, at du ikke bryder dig om det, han sagde - og det er vigtigt at sige fra.

Du skriver også, at der er nogen, der kalder dig dværg. Det er aldrig i orden at kalde folk noget, som de ikke selv ønsker. Hvis det er nogen, du går i klasse med, kan du overveje at fortælle det til din lærer. Måske har klassen brug for at tale om, der det er helt normalt, at vi er forskellige. At der er nogen, der er høje, andre tynde, lave eller noget helt andet. Vi mennesker er forskellige, og det skal vi lære at acceptere, for der er nogle ting, som vi ikke selv kan ændre. Fx vores højde. 

Derudover vil jeg lige sige, at du jo kun er 12 år, så du er slet ikke færdig med at vokse endnu.

De bedste hilsner BørneTelefonen

Få flere råd og hjælp til Kroppen

I løbet af puberteten begynder din krop at ændre sig meget. Du begynder blandt andet at vokse mere, svede mere og få hår nye steder på kroppen. Hvis du er en dreng, begynder du også at producere sæd, og din stemme går i overgang. Hvis du er en pige, begynder dine bryster at vokse, og du får din menstruation. Vi har samlet en række spørgsmål og svar på alt det, man ikke tør spørge om ved både pigekroppen og drengekroppen.

På siden kan du også teste din viden om kønsorganerne, lære noget nyt i vores videoer, læse andre børns breve kroppen eller få gode råd til, hvordan du får et godt forhold til din krop.

Kender du privatsnak.dk?

privatsnak.dk kan du se film og læse om:

  • Hvad sker der, når man kommer i puberteten?
  • Hvad gør man, hvis man får bumser?
  • Hvordan kan man mærke, om man er forelsket?
  • Hvornår har man sex første gang?
  • Hvordan sætter man et kondom på?

… og mange andre spørgsmål.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat