Brev

Kvalme!

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 16 år

Det lyder dejligt, at du har mødt en sød fyr, som du rigtig godt kan lide. Derfor forstår jeg godt, at du er ked af, at du føler, du får kvalme, når I spiser sammen.

Jeg synes, det er godt, at du reagerer, når din krop opfører sig mærkeligt, for selvfølgelig skal du ikke gå og have kvalme – det kan ingen holde til. Det skal undersøges. Jeg ville ønske, jeg præcis kunne fortælle dig, hvad der er galt, men det kan jeg desværre ikke. Derfor synes jeg, at du din egen læge og høre, hvad han/hun siger. Forhåbentlig kan I sammen finde ud af, hvad det er, der får dig til at skulle kaste op. Måske er det dit mavesår eller måske noget helt andet. Måske handler det om du er så glad for fyren, at når I er sammen, så reagerer din krop, fx kan man føle hjertebanken, svedige hænder eller at man føler sig lidt nervøs? Og ja, for nogen kan det så være særlig svært, når man skal spise sammen, måske tænker man over ikke at smaske, eller at fyren ikke synes, man spiser grimt eller for meget. Jeg ved ikke om du kan genkende noget af dette? Men hvis ikke du føler det forsvinder, jo bedre I lærer hinanden at kende, så synes, jeg du lige skal få det tjekket hos lægen.

Jeg håber, du kan bruge mit svar, så du kan bruge energien på at være sammen med den søde fyr. Hvis du har brug for det, er du altid meget velkommen til at kontakte os igen på 116111.

De allerbedste hilsner
BørneTelefonen

 

Kender du privatsnak.dk?

privatsnak.dk kan du se film og læse om:

  • Hvad sker der, når man kommer i puberteten?
  • Hvad gør man, hvis man får bumser?
  • Hvordan kan man mærke, om man er forelsket?
  • Hvornår har man sex første gang?
  • Hvordan sætter man et kondom på?

… og mange andre spørgsmål.

Chat
Chat